"Det är inte vardagsmat precis"

2013-11-29 15:16:00
Nu är jag hemma igen efter en lång dag (förmiddag) med mycket väntan. Jag var i Falun strax efter halv 8 imorse och jag var klar med alla besök och undersökningar ca halv 12. Allt flöt på bra, men det var mycket väntan i mellan besöken och undersökningarna. Det var ju inte bara jag där precis, på förinskrivningen inför operation. Allt gick som sagt bra. Jag känner mig lite lite lugnare inför operationen, men det vänder säkert när det börjar närma sig för operationsdagen. Det jag fick göra idag var att först ta olika blodprover, EKG, prata igenom inläggningen, få lite olika informationspapper, information och vad som kommer hända. (Det mesta visste jag redan sedan tidigare). Efter det fick jag träffa en annan ortoped (inte den som ska göra operationen) som kollade på fötterna och berättade hur planen låg till med operationen. Vad dem skulle göra och vart dem går in för att göra ingreppet. Ortopeden hade lite svårt att säga precis vad den andra läkaren ska göra, eftersom det är den andra läkaren som gjort bedömningen och planerat. Sen ser dem undertiden dem opererar hur de ska göra. Men "det är inte vardagsmat precis" fick jag höra. Det är tydligen inte så vanligt att man måste vinkla om och räta upp framfoten som dem ska göra den här gången, med att kapa av framfoten och ta bort en bit ben som en kil för att försöka räta upp foten. Efter besöket hos ortopeden fick jag träffa narkosläkaren. Vi gick igenom smärtlindring efter dem tidigare operationerna (hur det gått), hälsodeklarationen och medicinlistan. Allt är klart på den fronten, men de kommer göra precis som de tidigare gångerna med smärtlindringen. De kommer att lägga en nervblockad och ge morfin vid behov. Det känns sådär, eftersom det var så jobbigt sist. Jag hoppas bara det inte blir lika jobbigt som förra gången! Min smärtläkare här hemma gav ju förslag på att man kunde lägga en ryggmärgsbedövning, men de ville inte dem i Falun göra eftersom jag har min reumatiska sjukdom. De vill helst undvika att sticka i ryggen pga. det.

I väntrummet

Operationer

Gillar

Kommentarer

"Det är inte vardagsmat precis"

Nu är jag hemma igen efter en lång dag (förmiddag) med mycket väntan. Jag var i Falun strax efter halv 8 imorse och jag var klar med alla besök och undersökningar ca halv 12. Allt flöt på bra, men det var mycket väntan i mellan besöken och undersökningarna. Det var ju inte bara jag där precis, på förinskrivningen inför operation.

Allt gick som sagt bra. Jag känner mig lite lite lugnare inför operationen, men det vänder säkert när det börjar närma sig för operationsdagen. Det jag fick göra idag var att först ta olika blodprover, EKG, prata igenom inläggningen, få lite olika informationspapper, information och vad som kommer hända. (Det mesta visste jag redan sedan tidigare).

Efter det fick jag träffa en annan ortoped (inte den som ska göra operationen) som kollade på fötterna och berättade hur planen låg till med operationen. Vad dem skulle göra och vart dem går in för att göra ingreppet. Ortopeden hade lite svårt att säga precis vad den andra läkaren ska göra, eftersom det är den andra läkaren som gjort bedömningen och planerat. Sen ser dem undertiden dem opererar hur de ska göra. Men "det är inte vardagsmat precis" fick jag höra.

Det är tydligen inte så vanligt att man måste vinkla om och räta upp framfoten som dem ska göra den här gången, med att kapa av framfoten och ta bort en bit ben som en kil för att försöka räta upp foten.

Efter besöket hos ortopeden fick jag träffa narkosläkaren. Vi gick igenom smärtlindring efter dem tidigare operationerna (hur det gått), hälsodeklarationen och medicinlistan. Allt är klart på den fronten, men de kommer göra precis som de tidigare gångerna med smärtlindringen. De kommer att lägga en nervblockad och ge morfin vid behov. Det känns sådär, eftersom det var så jobbigt sist. Jag hoppas bara det inte blir lika jobbigt som förra gången!

Min smärtläkare här hemma gav ju förslag på att man kunde lägga en ryggmärgsbedövning, men de ville inte dem i Falun göra eftersom jag har min reumatiska sjukdom. De vill helst undvika att sticka i ryggen pga. det.

I väntrummet

Gillar

Kommentarer

Early evening

2013-11-28 19:15:00 Ikväll kommer det bli en tidig kväll för mig. Jag ska upp tidigt imorgon för att åka till Falu lasarett. Jag ska dit på en förundersökning inför fotoperationen jag ska göra den 11 december. Träffa ortopedläkaren, narkosläkare och göra olika kontroller inför operationen. Vi ska vara där redan kl.8 på morgonen och det tar ju som sagt en stund att åka dit, så vi ska åka hemifrån strax efter kl.6 imorgon har vi tänkt. Tidigt. Men det ska bli spännande att höra vad dem har att säga, och om dem har någon plan om vad jag ska få för typ av smärtlindring efter operationen.

Fötterna

Gillar

Kommentarer