The hip

2014-02-27 15:34:00 Idag var jag till sjukgymnasten. Besöket gick bra. Sjukgymnasten undersökte min högerhöft som jag har så ont i. Jag har ont rakt in i gumsken och i alla rörelser när man ska röra höften. Det tyder på att jag har en inflammation. Som tur är ska jag till min läkare på måndag. Men om det är en inflammation så måste det sprutas, och det är jag inte lika pigg på. Jag vill verkligen inte spruta höften. Det känns inte så roligt eller motiverande att stoppa in en lång stornål rakt in i gumsken, men jag är säkert tvungen. Jag brukar ju spruta alla andra leder vaket annars. Om inte min läkare bestämmer att jag får bli sövd den här gången, eftersom jag har flera ställen som behöver sprutas. Men vi får se. Vilket som så är det många år sedan jag fick en kortisonspruta i höften, och jag har aldrig sprutat den leden vaket. Annars idag så pratar vi lite om de andra lederna som jag har ont i. Bl.a. nacken och revbensfästena. Jag har fortfarande ont över bröstkorgen när jag andas, trots att jag inte spruta dem alltför länge sedan. Så det kan vara fler leder eller dem i ryggen som spökar. Vi får se hur det blir med allt, jag ska ju som sagt till min reumatolog på måndag.

Det gör minst ont i höften när jag ligger ner.

Allmänt

Gillar

Kommentarer

The hip

Idag var jag till sjukgymnasten. Besöket gick bra. Sjukgymnasten undersökte min högerhöft som jag har så ont i. Jag har ont rakt in i gumsken och i alla rörelser när man ska röra höften. Det tyder på att jag har en inflammation. Som tur är ska jag till min läkare på måndag.

Men om det är en inflammation så måste det sprutas, och det är jag inte lika pigg på. Jag vill verkligen inte spruta höften. Det känns inte så roligt eller motiverande att stoppa in en lång stornål rakt in i gumsken, men jag är säkert tvungen. Jag brukar ju spruta alla andra leder vaket annars. Om inte min läkare bestämmer att jag får bli sövd den här gången, eftersom jag har flera ställen som behöver sprutas. Men vi får se. Vilket som så är det många år sedan jag fick en kortisonspruta i höften, och jag har aldrig sprutat den leden vaket.

Annars idag så pratar vi lite om de andra lederna som jag har ont i. Bl.a. nacken och revbensfästena. Jag har fortfarande ont över bröstkorgen när jag andas, trots att jag inte spruta dem alltför länge sedan. Så det kan vara fler leder eller dem i ryggen som spökar. Vi får se hur det blir med allt, jag ska ju som sagt till min reumatolog på måndag.

Det gör minst ont i höften när jag ligger ner.

Gillar

Kommentarer

26.02.2014

2014-02-26 20:25:00 Inatt fick jag sova lite mer än natten innan, och det behövdes. Det är lederna som värker, främst höften och nacken för att nämna några av dem. Humöret har verkligen börjat tryta på sista tiden. Det är nog tröttheten, värken och frustrationen som börjar ta ut sin rätt. Jag är bara förvånad över att det inte har kommit tidigare och oftare. Imorgon ska jag i alla fall till sjukgymnasten, så vi får se vad hon säger. Idag har jag inte gjort så speciellt mycket. Jag följde med syrran på en liten promenad i rullstolen, tittat på film och bara tagit det lugnt. Jag har försökt tagit igen lite förlorad sömn. Igår ringde förresten min ortoped och nu står jag på väntelistan för operation i slutet av våren. Men om jag kan operera den andra foten (höger) då tar vi beslut om när jag träffar han i mars. Det beror på hur den gipsade foten ser ut och känns. Jag ska dit om två veckor, så jag hoppas tiden går fort och att gipset åker av då!

En bild från Mars 2012, då jag sist hade gips på högerfoten.

Fötterna

Gillar

Kommentarer