Gårdagens besök hos läkaren

2014-05-31 17:58:00 Igår var jag till min reumatolog. Inte en dag förtidigt. Dem senste dagarna har jag varit så dålig i lederna att jag knappt har kunnat röra mig och inte haft någon ork alls. Igår fick jag flera kortisonsprutor, 6 st exakt. Jag fick en i högerhanden (vid nedersta tummleden puls att han vred nålen mot handryggen), fyra sprutor i revbensfästena och en i höger armbåge. Sprutorna gjorde riktigt ont att få den här gången. Jag skulle behövt fler men jag orkade inte ta fler den här gången. Jag hade som värst ont hela eftermiddagen och kvällen. Då ville jag bara krypa ur skinnet eller hugga av handen. Det var handen som gjorde mest ont. Jag brukar inte få så ont efteråt, men den här gången var jag till och med tvungen att ta en morfintablett vid två tillfällen. Sist jag var till min reumatolog var för två veckor sedan. Då bytte han mina kortisontabletter (prednisolon) till en annan sorts kortisontabletter som verkar mer i magen/tarmen. Men dem tabletterna hjälpte inte alls, istället blev det som att jag fick total soppatorsk i kroppen sa han. Och det är därför jag har varit så dålig i kroppen. Riktigt dålig. Så nu ska jag börja med en låg dos av den tidigare kortisontabletten tillsammans med den jag bytte till. Han ringde även till min endokrinläkare och han sa att jag måste ha prednisolontabletten för binjurarna också, eftersom jag har sämre funtion i dem, och det var också en bidragande orsak till att jag har varit så extremt trött. Varför jag fick så ont i handen tror jag beror på att jag var så svullen över handryggen och ner mot nedersta tumleden, och när han då spruta in mer vätska så blev det ännu trängre i leden. Läkaren sa också att benet hade svällt lite, eftersom jag hade som en hård upphöjd knöl. Tydligen kan benet jäsa eller svälla, och det är nog därför jag hade extremt ont igår.

Allmänt

Gillar

Kommentarer

Gårdagens besök hos läkaren

Igår var jag till min reumatolog. Inte en dag förtidigt. Dem senste dagarna har jag varit så dålig i lederna att jag knappt har kunnat röra mig och inte haft någon ork alls. Igår fick jag flera kortisonsprutor, 6 st exakt. Jag fick en i högerhanden (vid nedersta tummleden puls att han vred nålen mot handryggen), fyra sprutor i revbensfästena och en i höger armbåge.

Sprutorna gjorde riktigt ont att få den här gången. Jag skulle behövt fler men jag orkade inte ta fler den här gången. Jag hade som värst ont hela eftermiddagen och kvällen. Då ville jag bara krypa ur skinnet eller hugga av handen. Det var handen som gjorde mest ont. Jag brukar inte få så ont efteråt, men den här gången var jag till och med tvungen att ta en morfintablett vid två tillfällen.

Sist jag var till min reumatolog var för två veckor sedan. Då bytte han mina kortisontabletter (prednisolon) till en annan sorts kortisontabletter som verkar mer i magen/tarmen. Men dem tabletterna hjälpte inte alls, istället blev det som att jag fick total soppatorsk i kroppen sa han. Och det är därför jag har varit så dålig i kroppen. Riktigt dålig. Så nu ska jag börja med en låg dos av den tidigare kortisontabletten tillsammans med den jag bytte till. Han ringde även till min endokrinläkare och han sa att jag måste ha prednisolontabletten för binjurarna också, eftersom jag har sämre funtion i dem, och det var också en bidragande orsak till att jag har varit så extremt trött.

Varför jag fick så ont i handen tror jag beror på att jag var så svullen över handryggen och ner mot nedersta tumleden, och när han då spruta in mer vätska så blev det ännu trängre i leden. Läkaren sa också att benet hade svällt lite, eftersom jag hade som en hård upphöjd knöl. Tydligen kan benet jäsa eller svälla, och det är nog därför jag hade extremt ont igår.

>

Gillar

Kommentarer

Länge sen

2014-05-28 15:19:00 Det var länge sen jag var såhär dålig. Dålig har jag varit mer eller mindre väldigt länge, men nu är det riktigt dåligt. Jag har knappt någon ork till någonting, kroppen väker och jag känner mig allmänt risig. Riktigt risig. Igår kväll klarade jag inte ens att ta mig till sängen själv. Varje motgång känns som tusen gånger värre än vad det egentligen skulle ha gjort. Det är precis som att någon turboknapp har blivit intryckt i kroppen på att ösa på med inflammationer. Jag tror det kan vara dem nya kortisontabletterna som inte hjälper, blandat med kylan och blåsten utomhus. Jag hoppas bara det vänder snart, för nästa vecka är det ju dags för operation. Men om jag ska fortsätta må såhär vet jag inte om jag kommer klara av att göra det. Då måste jag kanske skjuta upp det. Som tur är ska jag till min reumatolog på fredag, så vi får se vad han säger.

Allmänt

Gillar

Kommentarer