En rolig helg

2014-08-31 20:27:00

Då var denna helg i stort sett över också. Jag har haft en jättetrevlig och bra helg. Jag har både haft besök av min kära vän Michelle och varit på 20-års firande. Michelle kom i fredags kväll och var här tills idag (söndag) på eftermiddagen, och igår kväll var jag på 20-års firande för en kompis som heter Johanna. Det har varit en helg med mycket skratt, snack och roligheter. Och allt från en mysig och lugn kväll framför teven med massa gotta, till att fira, äta god mat, leka lekar och träffa nya bekantskaper. En bra helg helt enkelt. Men självklart har nervvärken, tröttheten och inflammations känslan i kroppen också gjort sig påmind. Allmänt

Gillar

Kommentarer

En rolig helg

Då var denna helg i stort sett över också. Jag har haft en jättetrevlig och bra helg. Jag har både haft besök av min kära vän Michelle och varit på 20-års firande. Michelle kom i fredags kväll och var här tills idag (söndag) på eftermiddagen, och igår kväll var jag på 20-års firande för en kompis som heter Johanna.

Det har varit en helg med mycket skratt, snack och roligheter. Och allt från en mysig och lugn kväll framför teven med massa gotta, till att fira, äta god mat, leka lekar och träffa nya bekantskaper. En bra helg helt enkelt. Men självklart har nervvärken, tröttheten och inflammations känslan i kroppen också gjort sig påmind.

Gillar

Kommentarer

Annorlunda känsla

2014-08-29 15:31:00 I måndags efter att jag hade varit och fått nytt gips var jag och hälsade på en vän som ligger på sjukhus. Vi träffades när jag låg inlagd på sjukhuset sist. Det var jättetrevligt att träffas igen, samtidigt som det var en väldigt annorlunda känsla för min del att sitta bredvid. Att inte vara patienten som ligger i sjukhussängen. Det väckte många minnen från sommaren när jag själv låg inlagd. Både bra och dåliga. Jag tror det är väldigt nyttigt för min del att känna av lite det mina nära och kära har fått känna genom alla år då jag varit sjuk, och när jag var och har varit inlagd. Visst är det skönt att inte vara den som behöver sjukhusvård på det sättet just nu, samtidigt som det är den sidan jag är van vid. Jag är inte van att vara den "anhöriga". Jag kan tänka mig att det måste vara väldigt frustrerande för många, att bara sitta bredvid och inte kunna göra något annat än att försöka stötta den som är sjuk så gott man kan. Det är aldrig roligt när någon man känner måste ligga på sjukhus. Ingen ska egentligen behöva göra det, samtidigt som man är väldigt glad över att det finns. För om man är/blir sjuk eller har fått en skada så vill man ha hjälp, och då är det väldigt bra att sjukhuset finns och kan försöka hjälpa till. Men jag tror nästan att jag hellre är patient än att vara den som sitter bredvid. Man är så maktlös. Det är man oavsett om man är patient eller anhörig/vän när det gäller alla sjukdomar och behandlingar. Men om man är patienten så behöver man inte se den lida. Fast det är på två vis. Det är inte kul att vara patienten heller och se sina anhöriga lida över att man är sjuk och mår dåligt. Det finns nog ingen sida egentligen som är bättre eller sämre. Men det måste vara väldigt svårt att stå bredvid om t.ex. patienten man känner har väldigt ont, för ofta kan man inte göra något. Det är nog maktlösheten som är värst tror jag. Därför vill jag bara tacka till alla mina nära kära! Ni är fantastiska som också har orkat er igenom allt jag har varit med om, både genom bra och dåliga saker. Utan er hade jag inte stått där jag är idag och tagit mig igenom allt jag varit med om. För det hjälper ofta att det bara finns någon mer runtomkring en som man kan prata med. Den personen behöver inte göra något annat än att bara sitta med, för det hjälper, så ett stort tack till alla er! Sen vill jag också tacka alla er som läser och följer min blogg! Både nya och gamla läsare! Bloggen har blivit stället där jag kan skriva av mig lite och dela det jag går igenom och tänker. Helt enkelt lätta på trycket inombords lite och bearbeta allt som händer. Det hjälper till att sätta fingret på allt som hänt och händer. Jag måste även tacka för era fina och stärkande kommentarer! Dem värmer oerhört mycket, så ett stort tack till er med!

Allmänt

Gillar

Kommentarer