Repeat of yesterday

2014-10-31 16:25:00 Nu är jag trött och less på dessa dagar. Less på att inte kunna göra så mycket annat än att göra lugna saker, och knappt orka vara ute bland folk. Less på att jämnt ha ont. Less på alla mediciner. Less på att alltid vara trött. Less på att ofta behöva ha hjälp med saker. Less på att inte kunna klara mig själv och mycket mer. Men jag är mest frustrerad, fundersam och förtvivlad över hur jag ska ta mig ur det här. Hur ska det bli bättre? Vad kan vi göra som vi inte redan gör eller har gjort? Hur kommer det bli med allt? Svaret är: jag vet inte. Jag vet inte vad vi ska göra. Jag tror ingen vet. Men en sak vet jag och det är att jag inte vill ha det såhär. Jag vill inte fortsätta sitta vid sidan om och se alla andras liv gå vidare medan mitt står still och handlar bara om att klara och ta sig igenom dagarna. I veckan ska alla personer som rör mig på sjukhuset ha ett möte och prata om min situation. Om hur planen ligger framöver och om vad dem kan göra för att det ska bli bättre. Det känns jättebra och jag ser fram emot att höra vad dem har kommit fram till. Det känns lite som mitt sista hopp, samtidigt som jag inte kan hoppas på för mycket. Men jag längtar i alla fall till att få veta vad dem har pratat och kommit fram till.

Allmänt

Gillar

Kommentarer

Repeat of yesterday

Nu är jag trött och less på dessa dagar. Less på att inte kunna göra så mycket annat än att göra lugna saker, och knappt orka vara ute bland folk. Less på att jämnt ha ont. Less på alla mediciner. Less på att alltid vara trött. Less på att ofta behöva ha hjälp med saker. Less på att inte kunna klara mig själv och mycket mer. Men jag är mest frustrerad, fundersam och förtvivlad över hur jag ska ta mig ur det här. Hur ska det bli bättre? Vad kan vi göra som vi inte redan gör eller har gjort? Hur kommer det bli med allt?

Svaret är: jag vet inte. Jag vet inte vad vi ska göra. Jag tror ingen vet. Men en sak vet jag och det är att jag inte vill ha det såhär. Jag vill inte fortsätta sitta vid sidan om och se alla andras liv gå vidare medan mitt står still och handlar bara om att klara och ta sig igenom dagarna.

I veckan ska alla personer som rör mig på sjukhuset ha ett möte och prata om min situation. Om hur planen ligger framöver och om vad dem kan göra för att det ska bli bättre. Det känns jättebra och jag ser fram emot att höra vad dem har kommit fram till. Det känns lite som mitt sista hopp, samtidigt som jag inte kan hoppas på för mycket. Men jag längtar i alla fall till att få veta vad dem har pratat och kommit fram till.

Gillar

Kommentarer

Torsdag - Inte roligt

2014-10-30 20:56:00

Idag började dagen lugnt men tidigt. Jag fick gå upp tidigt för att jag skulle hinna få hjälp med frukosten innan alla i familjen skulle iväg. Mina fingrar fungerar väldigt dåligt just nu. Dem har bara blivit sämre för varje dag och speciellt dem senaste dagarna, men igår och idag vill dem inte alls som jag vill. Förutom att dem känns som korvar och att jag har jättesvårt att greppa saker så gör det ont. Det gör ont så fort jag rör dem, men det är som en allmän värk och stelhet över hela händerna. Inte specifikt över en led. Kroppen har också blivit väldigt motstridig på sistone. Jag har ännu svårare att röra mig. Det känns nästan som att jag bara blir sämre över lag i kroppen, eller det är så. Jag vet inte om det kan bero på att Stelaran (bromsmedicin) helt har gått ur kroppen nu, eller om det beror på vädret. Att det börjar bli kallare, jag vet inte. Hela situationen gör mig i alla fall väldigt frustrerad. Det att jag inte ens kan göra vissa saker jag kunde innan, som att knyta skorna tillexempel. Det är inte roligt. Under hela förmiddagen idag har jag inte direkt gjort någonting. Jag låg i soffan, vilade, tittade på tv, läste lite och gjorde mig i ordning. Jag gjorde "slappgrejer" kan man säga. Sen efter lunch var jag in på ett besök samt att jag var en snabbsväng på stan med syrran. Det var roligt, men också väldigt jobbigt. Orken finns verkligen inte där. Men sedan jag kom hem har jag bara legat raklång i soffan och vilat, förutom att äta middag. Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Allmänt

Gillar

Kommentarer