En ändring behövs - Eftermiddagsbesök

Idag har jag haft en jobbig dag med mycket värk i lederna, nervvärk i foten och en hel del huvudvärk. Det verkar som att jag inte sitter helt bra i nya rullstolen. Det blir en lite fel vinkel för höfterna och ryggen när jag sitter, eftersom vinkeln när jag sitter är sak samma som att jag sitter i ändläge när jag ska luta mig fram i vanliga fall. Förutom värken i ländrygg, bäcken och höfterna så trodde han huvudvärken kunde höra ihop med det. För allt sätts på sträckning, som nerver, muskler, fästen m.m. Plus att jag nog spänner kroppen utan att jag tänker på det. Fysioterapeuten skulle prata med arbetsterapeuten imorgon, så får vi se vad hon hittar på.

Annars idag fick jag besök på eftermiddagen av en vän jag träffat här på avdelningen. Hon hade inte så långt hit och hade tid över att hälsa på, så det var roligt. Hon hade även med sig en liten present som jag blev väldigt glad över. Sista dagen som hon var här hade hon en ring på sig som jag tyckte var väldigt fin. Hennes mormor (tror det var mormor) hade gjort den, och idag hade hon med sig en likadan till mig som hon också hade gjort. Riktigt fin var den tycker jag, och den såg inte alls ut att vara lätt att göra.

Gillar

Kommentarer

Utprovning av nya rullstolen

Idag på eftermiddagen var jag som ni vet till Hjälpmedelscentralen SAM och provade och hämtade min nya rullstol. Den är verkligen mycket lättare att köra än den jag haft nu sedan jag opererade foten, eftersom jag behövde kunna ha ett benstöd som gick rakt ut för gipsbenet. Det är i alla fall skönt nu att slippa den "gamla" stolen. Den var betydligt mer bångstyrig och klumpig att köra jämfört med den här.

Jag fick en ny rullstol eftersom min tidigare Panthera (märket på rullstolen) var för låg i ryggen, sittdynan var för ostabil och sen har jag fått bättre drivringar som gör det lättare att rulla rullstolen. En sak som blev lite specialtillverkad var fotstödet, för den gick inte att höja tillräckligt högt. Jag hade alltså förkorta ben, så teknikern som var med och ställde in stolen fick göra en liten egen lösning på det med en upphöjning, och det blev faktiskt riktigt bra.

Sen eftersom stolen är ny så måste jag lära in lite nya sätt vid förflyttningarna och så, men det är bara lite småsaker. Annars är det jätteskönt att jag har fått en bättre stol nu igen som underlättar framförallt körningen.

Det här är bara två snabba bilder på rullstolen och fotplattan. Ena sidskyddet saknas på bilden, och bilderna blev inte så bra men ni ser på ett litet ungefär hur den ser ut.

Gillar

Kommentarer

Vilopaus

Hoppas ni har haft en bra helg. Det har jag. Det var skönt att komma hem lite till familjen och ladda batterierna inför en ny träningsvecka. Hittills idag har jag tränat med fysioterapeuten och haft bollgrupp. Hos fysioterapeuten testade vi gå med hjälp av ett sele i taket som man kan hissa upp sig i, så att kroppen avlastas. Det gick bra och var väldigt roligt. Blev väldigt slut efteråt bara, men samtidigt så är det en sak som jag i vanliga fall inte är så van vid att göra.

I bollgruppen spela vi två olika bollspel. Det ena var boccia (som sist) och det andra var fackboll. Just nu ligger jag och vilar efter att ha varit med arbetsterapeuten till Hjälpmedelscentralen SAM och provat ut en ny mer lättrullad rullstol. Den är väldigt lik den jag hade tidigare bara att ryggen är lite högre och hjulen ser lite annorlunda ut vid drivningarna, men annars ser dem i stort sett likadan ut. 

Gillar

Kommentarer