Äntligen kom dagen

161 dagar, alltså 5 och en halv månad har det gått från att jag blev inlagd, men nu är jag äntligen utskriven. Det känns knappt verkligt, men så är det. Kampen är inte över men jag får på något vis byta blad och börja om på ett nytt kapitel nu. Detta kapitel som varit hade jag lika gärna kunnat bränna upp, men jag tog mig igenom det med. Men det hade aldrig gått utan mina nära o kära. Det ska bli otroligt skönt att få komma hem och att just hela sjukhusvistelsen är över, för det har verkligen inte varit lätt. Det har varit mycket gråt och frustration, men också en hel del skratt mitt i allt. Visst har det varit en stor påfrestning på både kropp och psyke, och man får inte glömma min familj, men vi tog oss igenom den här motgången med. Tillsammans som med allt annat och det är jag otroligt glad över, att jag har dom! För dom är det bästa jag har. ❤️

Gillar

Kommentarer

Förflyttning för en natt

Idag har det varit min sista hela dag här, för imorgon skrivs jag ut. Det är väldigt blandade känslor men främst ska det bli otroligt skönt att få komma hem. Hem på riktigt. Idag hände en oväntad grej och det var att jag blev tvungen att byta rum. Visst hade inte jag egentligen något emot att göra de, bara att det kändes drygt när det var sista natten och allt. Men saken var den att dem skulle få en patient hit idag som inte mådde bra och behövde mycket vård, och istället för att flytta på den personen som imorgon igen efter inatt till de rummet så sa jag att det gick bra att jag bytte. För de fråga. Det var ju egentligen inte jag heller som behövde flytta alla saker utan det var personalen som gjorde det, så nu ligger jag på dubbelsal. Det är jag och en kvinna till, men de gjorde inget att vi hamnade bredvid varandra för vi kommer jättebra överens. Fast jag kan inte heller sticka under stolen med att jag tycker det var lite drygt att byta rum när det som sagt bara var en natt kvar, även om jag förstår. Grejen var bara den att de fick jag göra på Gävle sjukhus med innan jag kom hit.

Nu har jag bytt rum i alla fall, och jag säger bara; Gud va saker man samlar på sig. Herregud. Jag har hur mycket saker som helst som ska hem. Men å andra sidan är det saker man samlat på sig under över 5 månader. På bilden ser ni lite, plus att det ligger en resväska på hyllan under. Sen har jag fullt med saker i och på mitt nattygsbord med. Men nu ska jag försöka sova, så godnatt till er och sov så gott.

Gillar

Kommentarer

Rolig eftermiddag och kväll

Igår hade jag överlag en bra dag. Förutom träningen med fysioterapeuten på förmiddagen så var jag till Drömfabriken på eftermiddagen. Det var roligt. Då fick jag fortsätta med min skål och lilla fat. Jag målade dem den här gången i den färg jag ville ha, och sen ska det brännas ihop så det blir blankt på något vis. Det är en sorts glasfärg man målar med. Jag kommer inte hinna få den klar innan jag blir utskriven, men en av ledarna som var med skulle ta med det till avdelningen så jag kan hämta det där sen.

Efter det, när vi hade kommit tillbaka så hade jag besök vid två olika tillfällen. Det var också jätteroligt och trevligt. Lina kom förbi en snabbis och hälsade på. Jag visste inte att hon skulle komma men det var en rolig överraskning. Hon var sjuksköterskestudent här i början och praktiserade när jag kom hit, och Johanna är en kompis sedan tidigare som kom senare. Det var verkligen kul och skönt att få lite besök och någonting annat att fokusera och tänka på en stund.

Men en mindre rolig grej som hände var att jag fick en allergisk reaktion på middagen. Jag fick fel mat. Jag måste bl.a. ha fått i mig gluten men de kan ha varit någonting mer med. Jag har tur att jag inte sväller igen helt i halsen av just det men magen svällde upp jättemycket och blev stenhård, jag blev alldeles varm och kinderna illröda samt att jag fick jätteont i magen. Idag känns det bättre, och tur är väl det. Men det är samtidigt inte roligt.

Gillar

Kommentarer