Happy halloween

Glad halloween till er! Jag vet inte om det var idag eller igår man ska säga det, men bättre sent än aldrig om det var igår. Både igår kväll och ikväll har det kommit några barn som kom och sa "Bus eller godis?". Jag tycker inte halloween är en sån stor högtid, inte lika som t.ex. julen eller påsken är, men det är ändå rätt roligt att se vad alla klär ut sig till. Vissa kan ju verkligen göra sig riktigt läskig eller häftig. Sen är det ju otroligt också hur vissa kan sminka sig. Hoppas ni haft en bra dag och får en trevlig helg! Kram

Gillar

Kommentarer

Fredag & tekniker kom

Idag har jag haft en riktigt lugn dag hemma. Först efter frukost så kom en tekniker från Hjälpmedel SAM och fixade min manuella rullstol. Ryggstödet på den har glappat så de skruvade han åt, också fixade han så den ska rulla lite lättare. Teknikern hade också med sig ett bälte som jag ska testa att ha när jag åker bil i elrullstolen, eftersom jag har svårt att hålla still kroppen vid bl.a. skarpa svängar och inbromsningar, så jag ska sitta säkrare och tryggare. Jag hoppas det ska hjälpa något.

Annars idag har dagen bara flugit förbi. Men det har varit skönt att bara få vara hemma. Jag har tittat lite på serie, fikat, vilat, ritat lite, duschat ja på något vis har tiden gått i alla fall. Och nu ikväll kollade jag på Idol. Hoppas ni alla får en trevlig helg och halloween! Kram

Gillar

Kommentarer

Bakning, besök & sjukhus

I onsdags hade jag en fri dag ifrån sjukhuset. Det var skönt. På förmiddagen var jag hemma och bakade. Vi (jag och min assistent) bakade både hallonremmar och chokladbollar. Hallonremmarna hade vi börjat gjort dagen innan men de skulle ligga och "stelna" över natten, så då gjorde vi klart dem i onsdags. Chokladbollarna blev bra men hallonremmarna blev mindre bra.. Hallonremmarna hade varit godare om dem hade smakat mer och blivit lite tunnare. Det som blev fel var att plåten som jag gjorde dem i var lite bucklig så "smeten" blev tjockare på vissa ställen, och de gjorde att remmarna blev för tjocka och inte goda. Men om plåten hade varit plan hade dem nog blivit betydligt bättre, för då hade dem inte blivit lika tjocka. Så det rekommenderar jag, att använda en plan yta som "smeten" kan stelna på.

Sen på eftermiddagen eller efter lunch så var jag ute. Vi gick upp till busshållplatsen för att möta upp en vän som skulle komma och hälsa på. Problemet var bara att hon blev "lite" försenad, för först missade hon bussen och sen stannade inte busschaffören vid hållplatsen som hon skulle kliva av på, så allt som allt gick vi nog och väntade i ca 1-1,5 timme från tiden hon från början skulle komma. Det blev lite jobbigt för det var kallt ute. Inte iskallt men betydligt kallare än vad det har varit innan. Sen känns det nog mer också när man bara sitter still, än om man kan röra på sig.

Under hela tiden som vi väntade på att hon skulle kommma så gick vi en promenad och gick omkring och kollade lite. Vi köpte även lite frukt uppe vid affären. Vi gick längs cykelbanan och kollade lite på skola. Vi gick inte hem eftersom det först är ca 1 km till busshållsplatsen från mig och vi visste inte om vi skulle hinna hem och sen bli tvungen att gå på en gång igen, så vi blev kvar. Tillslut så kom hon i alla fall, så det var skönt sen när vi kom hem och kunde värma oss. Annars så umgicks vi. Vi fikade, pratade och skrattade en hel del. Det var trevligt!

Igår så var jag till sjukhuset. Det var sista gången för den här veckan. Jag var både till kuratorn och pratade lite också var jag till min fysioterapeut och tränade. Båda gick bra men träningen var jobbig. Först cyklade jag på en motionscykel (sittcylel), sen på en armcykel och därefter tränade vi i Redcorden. Redcord är en sak som är betydligt jobbigare än vad man tror att det är, men det gick bra.

Bassängträningen i tisdags tycker jag också gick bättre än det brukar. Det känns som att vi har hittat balansen lite där nu. Att vi har hittat min nivå och vad som fungerar skapligt utan att jag ska ligga i alltför mycket plågor till/under natten.

Gillar

Kommentarer