Dag 29 - Bergodalbana

​Idag har mitt liv varit lite som en bergodalbana. Det har varit främst känslosamma grejer, men nu har det lagt sig lite så nu känns det lite bättre igen. Man kan säga att allt har varit lite extra jobbigt, hela situationen. Men ibland behöver man rasa för att kunna resa sig igen, och lite så har den här dagen varit, att försöka hitta nya tag och kämpa vidare. För ärligt talat känns allt ganska tungt och hopplöst, som att jag är i en dålig evighetsspiral som aldrig vill ta slut. För det händer hela tiden nya motgångar, och det känns inte roligt. 

Ibland kommer det över mig hur lång väg jag har kvar, lika väl som det kan komma över mig hur långt jag har kommit. Men det är som det är, bara att det känns så mycket med allt. Och det minsta jag kan göra för det fysiska är att träna och försöka kämpa på så gott jag kan. Men det är frustrerande att det ska behöva ta sådan tid. Sen är det jobbigt psykiskt med och det är inte lika "lätt".

Men jag vill bara säga en sak till er som känner något liknande. Det behöver inte gälla samma typ av situation som mig, men man FÅR känna sig nere ibland. Det är helt normalt och förståligt, och ofta är det dem som varit stark förlänge som det tillslut bryter ihop för. Men det som kan vara positivt med det är att efter att man "brutit ihop" så brukar man känna sig starkare och kan ta nya tag igen, så är det i alla fall för mig. 

Gillar

Kommentarer

Dag 28 - Missförstånd

Idag under eftermiddagen kom en sjuksköterska in till mig och var glad över att hon äntligen hade fått till en tid för omgipsning på mitt ben, eftersom jag tycker det skaver, trycker och gör ont.

Jag satt som ett frågetecken eftersom jag inte har sagt det. Jag tycker inte själva gipset gör ont, utan det är själva knät som gör ont och att jag var fundersam över själva vinkeln på foten/underbenet! Så då blev vi ganska snabbt två frågetecken, eftersom det måste ha blivit ett missförstånd. Men jag tror inte ett nytt gips skulle göra min värk mindre, för den kommer på något sätt inifrån. Svårt att förklara, men det känns som det i alla fall.

Men det hon då gjorde var att ringa och diskutera med mina läkare igen om hur vi skulle göra. Enligt läkaren hon pratade med så var jag inte tvungen att göra det om jag inte ville, så beslutet låg lite på mig. Först tycker jag det var svårt, men jag tror inte bara ett nytt gips kan hjälpa och då kändes det inte så peppande att ta bort en hel dags träning som jag missar om jag åker till sjukhuset. Fast jag tycker det hade varit en helt annan sak om det hade varit en ortopedläkare som skulle kolla på det också, men så var det inte. Därför valde jag att avboka tiden.

Men så fick jag veta nu i kväll att jag hade fått hem en remiss på återbesöket på knät för undersökning av en ortopedläkare på tisdag. Så det känns bra! Jag hoppas tiden går fort tills dess bara.

Gillar

Kommentarer

Dag 28 - Dagen har gått i ett

Idag har det varit en dag fullspäckad av olika saker. Jag har bl.a. tränat och spelat yatzy plus lite till. Det var inte tänkt från börjar att vi skulle spela yatzy, utan det kom som sista alternativet. Från början hade vi först tänkt spela pingis, för det tycker jag var roligt sist vi gjorde det. Men när vi precis skulle börja spela så hade vi råkat kolla under fel dag på "bokningslappen", och sjävklart skulle det i alla fall vara upptaget så precis. Så då tänkte vi spela Wii istället. Men då var det också upptaget så precis, och därför fick det då bli Yatzy. Jag fick YATZY också men förlorade såklart med 1 ynka poäng. Men jämnt var det i alla fall.

Träningarna idag har också gått helt okej. Med fysioterapeuten så fortsatte vi bl.a. träna dem inre magmusklerna. Det är inte lätt kan jag säga. Men vi tränar på. För jag måste kunna det innan vi kan gå vidare till nästa steg, i alla fall vara bättre.

Annars så fick jag lite besök före middagen idag av en kompis. Det var trevligt. Det var roligt att träffa någon som kommer utanför avdelningen. Hon var här kanske ca 1 timme, och det räcker. För det behöver inte vara en lång stund man har besök bara för att man har det. Utan det räckte bra. För man får lite ny bra energi av det, och det är positivt. Så det var dagens roliga grej. För annars känns det bara som att dagen har gått i ett och att man knappt har hunnit vila. Men morgondagen verkar vara lite lugnare i alla fall, så det ska bli skönt.

Gillar

Kommentarer