Ett år sedan - Trevlig Valborg

Hittills idag har jag haft en rolig dag. Efter lunch så var jag till Mio och sen till Media Markt. Det var roligt för idag hittade jag både en soffa och teve till nya boendet. Så det var roligt. Och om jag har tur så kommer soffan ungefär när det är dags att flytta.

Idag är det en ganska speciell dag, för idag är det prick ett år sedan jag blev utskriven efter den långa sjukhusvistelsen förra året. Det är ganska sjukt att det redan har gått ett år, för det känns inte riktig så. Men det har det. Det är ganska sjukt att jag nyligen har varit inlagd där på precis samma ställe som jag låg sista tiden, bara att det blev en kortare period nu sist. Och på ett år har det verkligen hänt en hel del saker. Bland annat så har jag fått personliga assistenter (något jag inte trodde var möjligt förut), jag har flyttat "hemifrån" (sköter mig själv) och ska inom några veckor flytta till större, syrran har flyttat till annan stad och en hel del mer saker har också hänt. Då har jag inte nämnt allt kring min sjukdomssituation. Men ett år har gått och det känns ändå bra.

Hoppas ni får en trevlig Valborg allesammans! Det är härligt att det är fint väder med blå himmel och solen skiner. Ikväll blir det till att bl.a. fira min kusin som blir 25 år. Det ska bli roligt, och att få träffa släkten och umgås med dem. För det var ett tag sedan vi träffades alla nu. Hoppas ni alla får en trevlig kväll!

Här får ni ett litet smakprov av hur soffan ser ut.

Gillar

Kommentarer

Hemmadag med bakning

Idag har vi verkligen tagit dagen som den kommit. Jag började dagen med att duscha efter en seg och lång frukost. Idag orkade jag inte stressa samt att jag har lite svårt att få i mig frukosten på morgonen pga illamående. Så idag tog vi det verkligen lugnt. Efter duschen var det dags för lite lunch och sen gick vi en sväng till "nya bygget". Dit jag ska flytta inom inte alltför snar framtid. Det var riktigt roligt att se, för det händer saker hela tiden. Och speciellt nu när vi kommit så långt att varenda sak man gör blir skillnad och syns.

Sen på eftermiddagen tittade vi lite på tv, jag ritade lite, också bakade vi. Vi försökte oss på att baka en sockerkaka utan ägg-, mjölk- och gluten, samt havrefrallor. Sockerkakan blev inte alls bra.. Men vi försökte i alla fall. Och havrefrallorna blev helt okej. Men de hade kunnat vara ännu bättre om jag hade haft en bra ugn än en liten bordsugn som jag har nu provisoriskt tills jag flyttar. För frallorna blev svart under pga att den gräddar ojämnt. Så jag längtar tills det kommer gå lite lättare att baka. Men som sagt, det närmar sig för det i alla fall. Men jag kan inte rekommendera att göra sockerkakan, för den blev inte god. Och frallorna kan jag bara rekommendera att göra ifall man har en rätt så bra ugn. Med tanke på att alla mina blev svarta på undersidan. Så jag kan inte säga att min bakning blev en tiopoängare idag, för det var de inte. Men bättre lycka nästa gång!

Gillar

Kommentarer

Gårdagen- Första sjukhusbesöket

Igår hade jag min första tur till sjukhuset för lite träning efter att jag blev utskriven i fredags. Egentligen skulle jag ha varit en tur till sjukhuset redan i måndags men så blev det inte pga att jag blev fort dålig på morgonen så jag inte kunde åka. 

Men igår skulle jag träffa min fysioterapeut som jag har gått till innan jag låg på avd 70 på rehab i Sandviken nu sist. Egentligen har jag en annan fysioterapeut som är mammaledig men hon har inte kommit tillbaka än, men hon är snart det har jag hört i alla fall. Men igår fick jag i alla fall träna en del med armarna i styrkemaskiner dem har, och sen tränade vi också lite när jag låg på britsen. Då tränade jag musklerna mer i magen/ryggen. Det gick bra, men jag blev väldigt trött efteråt. Fast det är ändå skönt att vara tillbaka och närma oss dem "vanliga" rutinerna igen.

Gillar

Kommentarer