Stort tryck över bröstet som hugger

Vad jag verkligen inte tycker om det här. Att ha början till inflammation/ha inflammation i revbensfästena/bröstbenet. Det gör grymt ont och är obehagligt. Jag hatar det, för det är som ett stort tryck som ligger över bröstet och hugger vid varje andetag. 

Inna jag brukar förstå att det kan vara just inflammationer som spökar är att jag nästan får början till panik i kroppen. En panikkänsla och det tycker jag är obehagligt. Sen brukar det också ofta kännas lite som att jag har en låsning i bröstryggen eller som att det är en huggande känsla som sitter både i fram och bak på ryggen. Ungefär som att det går rakt igenom kroppen.

Ikväll och speciellt nu lite senare på kvällen har jag börjat känt mig hängig, frysen och som att jag är febrig. Lite som en inflammationskänsla i hela kroppen. Jag tror mer att det är de som spökar än att jag håller på och blir sjuk. 

Men en grej jag brukar göra i alla fall när jag får den här början till panikkänsla är att krama en kudde. Då brukar den tryckande känslan kännas lite mindre. Jag tänkte att det kanske kan hjälpa för er med. Det kan ju i alla fall vara värt ett försök om det är så att det kan hjälpa lite. För ni tycker säkert som mig, att det är ett av dem jobbigaste ställena att ha inflammation på.. Jag hoppas bara det känns bättre imorgon!

Gillar

Kommentarer

Den dagliga kvällsrutinen

Vad trött jag är på det här. Både kroppen och psyket har verkligen börjat sagt ifrån gällande dem här sprutorna. Men som jag vet så har jag inget annat val än att tvinga mig till att göra det. Ta dem varje kväll. Tur det inte är för evigt, men det är en bra bit kvar.

Jag tror jag har blivit "nåltrött". Det är något min smärtsjuksköterska brukar säga att man blir om man t.ex. blivit stucken för mycket. Bl.a. av antingen sprutor eller akupunktur. Det gör mer ont och kroppen bara skriker "nej" varje gång jag ska få/ta det/dem. Men jag har ju som sagt inget val än att tvinga mig till att göra det. Jag hoppas bara det ska bli ett slut på det snart!

Den ena som heter Forsteo tar jag för att stärka mitt skelett, och den andra som heter Fragmin tar jag för att minska risken för proppar. Det är alltså blodförtunnande. Men den ska jag nog snart få sluta med, när jag har kommit igång ännu mer med träningen. Det måste nog gå några veckor till först.

Gillar

Kommentarer

Träning hos fysioterapeuten

Idag efter lunch var jag till min fysioterapeut. Det gick bra men var jobbigt. Jag fick träna i Redcorden och cykla lite på en motionscykel (sittcykel). Det gick bra, men det var väldigt jobbigt, speciellt när jag skulle göra en övning liggandes på sida. Men jag tycker Redcord är väldigt bra träning som är skonsam för kroppen. Det är väldigt avlastat om man tänker för fötterna och knäna eftersom man hänger i som röda linor från taket. Och det är precis vad jag måste avlasta eftersom fötterna inte är bra.

Cyklingen gick kanske inte lika bra, eftersom det ganska fort gjorde väldigt ont i knät. Sen fick jag också göra några övningar för knät samt stretcha benen. Stretchingen gjorde grymt ont samtidigt som det är skönt på något konstigt vis. Skön ont, eller vad man ska kalla det. Jag ska dit på torsdag igen och då blir det nog liknande övningar igen tror jag. Sen berättade hon också att min fysioterapeut som jag hade innan hon jag har nu kommer tillbaka i mitten av september. Det ska bli väldigt roligt att hon kommer tillbaka för nu har hon varit mammaledig, så det ser jag fram emot.

Gillar

Kommentarer