Tur 2 av 2 till sjukhuset

Idag blev det olyckligtvis två turer till sjukhuset. Ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Vad jag gjorde på förmiddagen skrev jag i mitt tidigare inlägg, men det jag gjorde på eftermiddagen var att jag var till Endokrin och gjorde en bentäthetsmätning. Sen efter det gick jag på Apoteket och hämtade ut medicin.
Bentäthetsmätningen gick bra, det var inga konstigheter att göra den undersökningen. Det gick rätt fort och det enda man i stort sett gjorde var att ligga still på en stor brits kan man säga. Apparaten såg nästan ut som en jättestort skanner. Jag har gjort den här undersökningen en gång tidigare, men då fick jag åka till Falun eftersom Gävle då inte hade en egen sådan röntgenapparat. Men nu har dem det, så det underlättar ju väldigt att man inte behöver åka till Falun eller Uppsala för att få göra det.

Jag fick inga svar på undersökningen idag, men jag hoppas det inte ska ta så lång tid för jag är väldigt nyfiken på resultatet. Därför det var efter den här undersökningen sist som dem bl.a. såg hur benskör jag är/var, och då fick jag börja med ett dropp en gång per år för att bibehålla den täthet jag hade i skelettet då. Men bara ett tag efter så drabbades jag också av en kotkompression i bröstryggen, så då fick jag i stort sett byta medicin direkt till en spruta som även bygger upp skelettet. Den heter Forsteo, och det är den sprutan jag tar varje kväll. Men nu börjar det lida mot sitt slut med den och det var därför jag fick göra den här undersökningen nu igen för att se vad den har gett för effekt, hur stor skillnad det har blivit m.m. Så det ser jag fram emot att få svar på. Och nu är ju undersökningen även gjord, så det är bara den jobbiga väntan kvar. Jag håller tummarna för ett bra resultat, i alla fall att det är mot det bättre. Fast det förutsätter jag nästan.

Gillar

Kommentarer

Tur 1 av 2 till sjukhuset

Just nu ligger jag hemma i soffar och försöker samla lite kraft inför tur två denna dag till sjukhuset. Tidigare idag var jag dit för att först ta lite prover och sen var jag till smärt för att få lite akupunktur. Det var behövligt eftersom jag mår så illa, och jag tycker det hjälpte lite där och då men nu börjar det komma lite smygandes igen.. Usch vill inte må illa! Men det kanske hjälper något i alla fall.

Provtagningen gick sådär. Det var lite svårt att komma rätt i kärlet idag så de fick sticka om. Men tillslut gick det, och det var väl huvudsaken!

Gillar

Kommentarer

Kan det inte lägga sig bara

Nu håller jag ärligt talat på att bli tokig. Jag har mått illa nu i ca 1 månad utan att det vill bli bättre. Jag lär ta illamående medicin varje dag för att inte kräkas och för att överhuvudtaget kunna få mig lite mat. Jag är så trött på att bara gå och vänta dag ut och dag in på att det ska lägga sig och kännas bättre igen, men det händer ju ingenting. Och jag vet inte heller hur länge jag ska behövs vänta. För på en månad tycker jag ändå biverkningarna borde börja ha trappats av, för jag har ju ändå sänkt dosen också. Men tydligen inte...

Idag har det i alla fall blivit en väldigt lugn dag. Jag har inte orkat gjort något speciellt, så det har varit en hemmadag idag inser dåliga vädret. För ärligt talat har det regnat precis hela dagen.
Just nu har jag i alla fall nyligen lagat lite middag och ätit, och nu ligger jag i soffan och vilar/väntar på att mamma ska komma förbi. Äntligen ska det bli av att hon ska klippa håret på mig, för det blev inget sist när det var tänkt. Så det ska bli skönt!

Gillar

Kommentarer