Elin-dagen

Idag är det inte vilken dag som helst, utan det är min namnsdag. Alltså är det alla som heter Elin i förnamn eller mellannamn som har namnsdag, så till alla er som också heter Elin grattis till er!

Idag har det varit en väldigt hektisk dag. Eller kanske inte jäktig utan mer att vi har haft någonting att göra precis hela tiden. Det har inte varit en lugn stund någonstans. Sen blev det lite stressigt på eftermiddagen, så nu ligger både jag och Agnes helt utslagna på soffan ute i uterummet/hallen. Vi har precis lagt oss här.

Det vi bl.a. har haft för oss efter frukosten var att mamma kom förbi en sväng och skulle hjälpa mig med hur jag ska äta för att få det mer varierat och fördelat med allt man behöver få i sig under en dag. Hon är ju utbildad kostrådgivare och har datorprogram som man kan göra och se det på, så det höll vi på med en stund där efter frukosten.
Sen gjorde jag mig i ordning också gick vi ut och cyklade. Det blev den gamla vanliga turen som är på ganska så precis 2km. Idag tycker jag det gick riktigt bra, jag behövde inte stanna och vila benen någonting. Men därav blev jag kanske lite extra trött och slut i benen när vi var hemma igen. Men det tog rätt mycket på energin med, så jag kanske ska ta det lite lugnare nästa gång jag cyklar. För det har känts under dagen att jag nog tog ut mig lite för mycket. Men jag tycker ändå det gick bra.

Efter det så åt vi lunch, jag duschade och sen åkte vi iväg och först hämtade ut ett paket som hade kommit med sängkläder jag hade beställt, och därefter åkte vi vidare för att handla mat. Sen var det tänkt att vi skulle åka hem efter det och laga mat och därefter vidare på kalas till min farbror som fyller år idag. Men då ringde mamma när vi var på mataffären och sa att hon och pappa skulle gå dit då, så då fick vi lite bråttom att hinna hem, in med kylvarorna och sen direkt vidare till kalaset. Men det var trevligt när vi väl kom dit, men innan det så hade jag lyckats fått ett litet utbrott och var kanske inte på mitt bästa humör. Jag kan bli så irriterad på att folk inte kan akta sig t.ex. när vi kommer gåendes i mataffären med både rullstol och korg (med små hjul), och sen att vissa bilar måste parkera så himla nära så man inte kan öppna bildörren. Och speciellt alltid på min sida där jag brukar sitta också. Men som sagt, när vi äntligen hade kommit till kalaset så kändes det bättre. För det var roligt att träffa dem allra flesta igen.

Sen när vi väl hade kommit hem där kring kl.18 så blev det till att på en gång laga lite middag, äta, ta undan och sen kunde vi äntligen ligger oss på soffan och ta det lite lugnt efter en fullspäckad dag. Jag känner mig verkligen helt slut och utmattad på energi. Det är nästan till och med att jag har börjat fått ont i huvudet och nacken för att jag säkert att spänt och ansträngt den mer än vad jag annars gör utan att knappt tagit det lugnt. Jag kan tänka mig att det har triggat igång nackvärken som sedan triggat igång huvudvärken från när vi t.ex. skyndade oss i mataffären. För idag var jag även på en mataffär som jag inte så ofta är till, så jag har säkert vridit och vänt mer på huvudet än vad jag annars skulle ha gjort. Så det har säkert triggat igång det lite. Men nu blir det i alla fall till att ta det lugnt resten av kvällen.

Gillar

Kommentarer

Sista dagen på veckan

Idag har jag hunnit med en hel del. Först under förmiddagen efter att jag hade gjort mig i ordning så gick jag ut och över till mamma och pappa. De satt ute på sin altan/bro, så vi satte oss också där och pratade lite med dem. Vi pratade bl.a. lite om hur jag ska göra i vardagsrummet. Jag vill ju ha någon slags förvaring och vitrin där, men vet inte exakt hur det ska se ut än. Jag är lite inne på att platsbygga någonting av IKEAs köksöverskåp. För det finns inte direkt några hörnvitrinskåp att köpa, om man såklart inte vill ha någon äldre stil. Men jag har ändrat mig lite från igår med hur jag vill ha det nu efter att ha diskuterat lite med mamma. Hon följde med mig över hit till mig så vi kunde mäta och titta lite närmare på plats, och nu känns det som att jag har kommit på lite hur jag vill ha det. Jag tror inte jag ska göra skåp längs hela väggen som jag tänkte igår, utan nu är jag mer inne på att bygga vitrin och skåp vid hörnet i vardagsrummet fram till där fönstret börjar. Jag kan fixa en bättre bild sen så ni får se vart jag menar.

Sen efter det gick jag och Ida ut igen. Vi gick och plocka röda vinbär till farmor som hon skulle göra vinbärsgelé på. När vi hade gjort det så gick vi hem och åt lunch, och därefter gick vi ut igen för att cykla. Idag kändes det verkligen som att jag orkade cykla lite mer än vad jag tidigare gjort. Det känns som att jag nu börjar märka lite skillnad på att jag orkar cykla längre än vad jag gjort tidigare. Idag kanske jag bara lärde stanna och vila benen kanske vid två tillfällen (kanske ca 30 sek/gång), och första gången var det nog i alla fall vid fem tillfällen. Så lite skillnad har det blivit mot det bättre tycker jag, att jag är mer uthållig. Och då är det ändå en sträcka på 2 km vi cyklar. Det är i alla fall på den sträckan jag har jämfört med.

Annars resten av dagen har jag suttit lite ute på altanen min och läst och ritat lite, badat Harry och gjort rent han, lagat mat, plockat ner och fortsatt lite på rensningen av saker, fixat lite med datorn och sen hann vi även med att se något avsnitt av serien vi följer. Så nog har vi gjort och hunnit med en del idag. De tycker jag i alla fall.

Gillar

Kommentarer

Efter regn kommer solsken och regn igen

Igår hade vi en fin dag. I alla fall så pass fin att vi har kunnat legat ute i bikini och solat, och dem dagarna har vi inte varit bortskämda med. Så under förmiddagen var vi hos mamma och pappa och låg vid poolen och solade. Det var riktigt skönt och trevligt, så där var vi till början av eftermiddagen.

Sen under eftermiddagen och kvällen regnade det en hel del till och från. Så då var vi inne och tittade en del på serien jag och Agnes börjat titta på, laga middag och sen höll vi på och planerade och kollade lite på hur jag ska göra i vardagsrummet. För jag skulle vilja ordna så jag får ett vitrin som jag bl.a. kan ha mina finglas i. Så det satt vi och klurade på och mätte vad vi skulle få plats med.

Gillar

Kommentarer