Sjukhusfri dag

Idag har jag haft en dag utan någonting planerat. Inte från början i alla fall. Först var det tänkt att jag skulle ha ett möte med verksamhetschefen jag har med mina assistenter, men det blev avbokat igår så istället hade jag en fri dag. Så efter lunch idag tog jag och Elin en tur till Valbo köpcentrum (köpis) och gjorde några ärenden. Det var rätt skönt att komma ut och bara göra någonting annat efter tre dagar som bestått turer till sjukhuset.

Riktigt tråkigt väder har det varit idag med. Ett riktigt "titta på film"-väder och "köpis"-väder. Och det är lite det min dag också har bestått av förutom att jag även har gjort mina träningsövningar, och fix med att få ordning på min avprickningslista när jag gör dosetterna och till mina träningsövningar, så jag har lite koll på hur det går. Alltså om jag kan öka på någon övning i repetioner eller vikt. Det var inte helt enkelt, men jag fick ordning på det tillslut i alla fall. Så det har min dag bestått av.

Gillar

Kommentarer

Mina fingrar - utslagen

När jag var till min reumatolog i fredags så pratade vi bl.a. om mina utslag som jag har fått på tre av mina fingrar. Dem är verkligen jobbiga, och kliar som jag vet inte vad. Jag tycker nästan det känns som när man har fått ett myggbett på fotknölen eller tån och det kliar som tusan, ungefär så känns det. Stundvis vill man bara klia sönder allting, även fast jag verkligen försöker att inte röra det.
Utslagen sitter runt nagelbandet ner till första yttersta leden, samt lite på sidorna av fingret med. Min reumatolog skulle skriva en remiss till hudmottagningen så får vi se vad dem kan säga att det är. Min reumatolog var antingen inne på om det är psoriasis utslag eller någon typ av kontaktallergi, men jag har ingen aning om vad det i så fall kan vara för allergi emot. Det hoppas jag i så fall dem kan komma fram till.

Och sen har dem nästan bara blivit värre för varje dag den senaste tiden. Men så i söndags vid frukosten så kändes det helt plötsligt lite bättre. Jättekonstigt, men den enda skillnaden jag hade gjort var att jag i fredags kväll hade tagit min bromsmedicin Cosentyx. Det som är lite intressant med det är att den medicinen även går på psoriasis utslag samt psoriasisartrit. Så nu är jag nästan lite inne på om det kan vara sånna utslag ändå, eftersom det är i samband med att jag tog sprutan så precis.
Jag frågade även min reumatolog om man kan utveckla den delen av reumatism efter att man varit sjuk i många år. Alltså att det utvecklas till att man får problem med psoriasis utslag också, och det var inte alls ovanligt. Så det kan ju var det. Jag vet inte.

Men det känns inte som att man kan utesluta att det inte är det i alla fall. För innan jag tog Cosentyx sprutan i fredags så blev utslagen nästan värre för varje dag och sen jag märkte att det var lite bättre i söndags så har det stannat av. Så jag får väl hålla ögonen öppna och se om det blir någon skillnad eller värre inför när jag ska ta nästa spruta. Så det blir alltså till att vänta och se även denna gång.

Den här bilden är ifrån början av förra veckan och några dagar innan jag var till reumatologen. Det hann bli ännu värre tills jag var till min läkare, men ungefär såhär ser det ut. Nu ser det betydligt finare ut i alla fall, även om det känns strävt eller typ början till förhårdnad/förtjockning av huden. Sen tycker jag inte det är lika rött heller. Men vi får som sagt se hur det fortsätter och utvecklas. Om det blir sämre igen eller hur det blir. Det jobbiga har i alla fall varit att det kliar så mycket.

Gillar

Kommentarer

Sjukhussväng tre

Idag blev det en sväng till sjukhuset igen. Det är tredje svängen på raken den här veckan. För jag var dit även igår då jag var till kuratorn, och idag blev det en tur för att göra magnetkameraundersökning på hjärnan. Jag var där på förmiddagen, och det gick bra. Det gick faktiskt betydligt fortare än vad jag trodde det skulle göra, så det var ändå skönt för jag var lite nervös inför det. Det tog kanske max 30 min.

Jag har ju gjort magnetkameraundersökningar många gånger förut, men jag vet inte varför egentligen jag var nervös för idag. Jag tror det kan ha lite med att göra att man ska in med huvudet först i en trång tunnel och att jag inte visste hur lång tid det skulle ta, men det gick bra. Så det var skönt.
Nu är det bara att vänta på svaret från undersökningen. De sa att läkaren som skrev remissen (endokrin) skulle ha svaret om någon dag, men jag ska dit om ca 2 veckor på ett läkarbesök så jag får säkert veta resultatet då. Jag hoppas bara det ser bra ut. Men jag är lite nervös eller vad man ska säga för att det inte kommer göra det. Men det visar sig. Det kanske är lite därför jag har varit lite nervös inför undersökningen också, för jag har någon känsla i kroppen som inte känns helt bra. Hoppas jag har fel.

Gillar

Kommentarer