Telefonsamtal med endokrinläkaren

Under förmiddagen idag så hade jag en telefontid med min endokrinläkare. Jag tog ju nya prover förra veckan inför det här samtalet, så det var bl.a. det jag skulle få veta mer om idag. Värdena såg bra ut. Det var prolaktinvärdet som fortfarande låg lite i underkant. Det var lite bättre den här gången, men fortfarande lite för lågt. Så han ville att jag ska sänka medicinen jag fått för att minska förändringen/tumören på hypofysen ytterligare lite. Så nu ska jag bara ta den på morgonen.

Sen ska jag få ta nya prover om några veckor igen, så får vi se då vad det visar. Jag skulle även få ta något mer prov inför nästa gång. Annars hade vi inte så mycket att prata om idag. Vi pratade lite om benskörheten och frakturer, för jag är lite orolig över att jag ska råka få frakturer/stressfrakturer i samband med gåträningen och mer belastning. För jag måste ju samtidigt belasta skelettet mer för att stärka det. Det är en jättesvår balans och det hade han också svårt att säga vart gränsen går, men belastning är bra. Men i rätt mängd tillade han!

Så jag får helt enkelt ta det försiktigt och lyssna på kroppen så gott jag kan. Mer kan jag inte göra. Men det var i alla fall skönt att höra att proverna såg bra ut.

Gillar

Kommentarer

Håller jag på och blir sjuk?

Idag när jag vaknade hade huvudvärken och nackvärken minskat lite i alla fall, men inte helt. Istället så var jag hes på rösten, hade ont i halsen och i bröstet och kände mig febrig. Precis som att jag håller på och blir sjuk. Först trodde jag det kanske kunde vara något man kan ha på morgonen, men som brukar gå över under förmiddagen eller dagen. Men det här har tråkigt nog hållit i sig hela dagen. Jag hoppas bara att det inte fortsätter åt det hållet så det blir värre, för jag orkar verkligen inte att bli sjuk.

Hesheten har fortfarande inte försvunnet, så jag vet inte. Jag kan som sagt bara hålla tummarna på att det känns bättre imorgon. Jag hoppas jag känner mig lite piggare imorgon med. Sen vore det ju väldigt olyckligt om det var influensan som är på gång.
Jag har en känsla av att det är bromsmedicinen som startade igång det här, eftersom jag redan i helgen började känna av halsen lite smått och började hosta. Sen tänkte inte jag så mycket på det utan jag tog bromsmedicinen ändå i söndags kväll, och det är efter det som jag har blivit sämre.

Det skulle bara vara så irriterande och drygt om det var influensan eller någon annat liknande eftersom jag inte har tagit det vaccinet. Jag vet inte heller hur jag ska göra med det. Visst, dem rekommenderar ju att man ska ta det, bl.a. om man har en kroniskt sjukdom och står på immunförsvars dämpande medicin. Men eftersom jag blev allergisk på vaccinationssprutan förra året så vet jag inte ens om jag ska ta den. För den innehåller ju ägg.
Jag tog upp det sist när jag var till min reumatolog, och vi pratade om det men vi kom inte riktigt fram till vad vi skulle göra. För sen lät det också på honom som att det skulle finnas någon tablett som man kunde få utskriven istället för vaccinationssprutan om det är så att man inte kan ta den av olika anledningar. Den tabletten ska man i så fall ta så fort man börjar känna av symtom av influensa för att kanske hinna stoppa/lindra utvecklingen av den. Men som sagt, det blev aldrig bestämt hur jag skulle göra. Så jag måste kanske prata med dem på reuma igen om det, innan det blir försent.

Annars idag har jag varit på kontoret hos min assistansanordnare. Vi hade personalmöte samt att jag hade en intervju angående en vikarietjänst. Vi blev där några timmar så jag var verkligen trött efter att vi hade kommit hem. Jag tror vi var borta ca 4 timmar så det var nog inte så konstigt att jag var trött efter det. Men det gick i alla fall bra.

Gillar

Kommentarer

Pappa-dag

Igår spenderades större delen av dagen med min pappa. Det blev lite kris att få in en ersättare för min assistent som jag skulle ha igår. Hon mådde inte så bra, men då hade jag tur med att det inte var snökaos så pappa kunde hoppa in och vara med mig några timmar. Han var med mig tills en annan av mina assistenter kunde komma till kvällen.

Vi hade en riktigt trevlig dag. Vi åkte in till stan en sväng, fixade julklappar till julklappspelet som vi ska ha med släkten på julafton, gick och tittade i lite olika butiker samt att vi gick och fikade. Så det var trevligt, för det är inte ofta bara han och jag gör någonting. Sen var det också skönt att få dem presenterna klara till julklappsspelet, för då kan jag släppa det.

Gillar

Kommentarer