Träning för både hand & kropp

Igår kände jag mig lite piggare än vad jag gjorde i förrgår. Jag var till sjukhuset en sväng under förmiddagen. Jag hade två sjukhusbesök. Det var först ett till arbetsterapeuten och sen ett till fysioterapeuten. Både besöken gick bra. Hos arbetsterapeuten gick vi igenom övningarna jag har som jag ska göra flera gånger om dagen. Jag fick lite ändringar, att jag kunde minska på några och sen att jag skulle fokusera mer på dem som var för just knogarna (fingerlederna närmast handryggen). Det, eftersom det är där jag har sämst rörlighet.

Jag fick även några nya rörelsen som bl.a. ska träna styrkan i handen, plus att jag nu kommer få använda handen vid lite "lättare belastning" som dem kallar det. De kan t.ex. vara att använda handen när jag ska äta, sminka mig och ja vid lättare saker helt enkelt. Så det blir nog bra, men väldigt ovant. I alla fall i början.

Hos fysioterapeuten gjorde vi mer träning den här gången. Det gick bra, men jag blev verkligen helt slut. Jag har verkligen tappat mycket energi och ork under den här perioden då jag har varit sämre och inte kunnat träna som förut pga handoperationen och infektionerna.
Men det som ändå var lite roligt, om man kan säga så var att jag inte verkar ha tappat så himla mycket muskler och styrka. Klart knät är svagt, men det har ändå återhämtat sig bra och rätt fort. Så det är skönt, och en rolig överraskning. För jag måste ändå ha varit duktig på att bibehålla den styrka jag hade innan.
Vi har bokat in lite tider nu mer regelbundet och varje vecka, så det känns bra och roligt att börja komma igång lite igen.

Det var gårdagen. Det jag gjorde förutom sjukhusbesöken var att duscha och bada Harry, och sen på kvällen provade jag och Elin att baka en kladdkaka utan ägg. Det var ett recept där man bytte ut äggen mot fiberhusk istället, men den blev sådär. Den blev för det första klar mycket snabbare än vad det stod, så den blev rätt torr (och då tog vi ut den 5min innan sluttid), men den smakade väl ändå helt okej även fast det kanske inte var den godaste kakan jag ätit.
Men jag ska nog inte göra om den. Jag blev sugen på att prova göra det, eftersom pannkakorna mamma gjorde häromdagen smakade riktigt bra. Så då tänkte jag att det här också kanske skulle bli det. Men man vet ju inte heller förrän man har testat.
Förutom det gjorde vi inte så mycket resten av eftermiddagen/kvällen förutom att laga middag.

Gillar

Kommentarer

Planer kan ändras fort - intro

Igår var jag bara hemma förutom att jag var till hälsocentralen där på förmiddagen och lämnade in urinprovet. Men annars var jag bara hemma. Jag kände mig inte så pigg igår, inte på topp i alla fall. Jag kände mig nog mest bara matt och lite trött på det mesta, så det blev en väldigt lugn dag.

Det var på eftermiddagen kring kl.15:00 vi fick börja rodda lite i om en ny assistent kunde komma, för hon jag hade igår blev tvungen att åka hem. Det hade hänt en grej som gjorde att hon lärde hem, så då blev det att ringa runt till alla. Sen var det lit olyckligt att hon jag skulle ha intron med under kvällen kom så precis där i svängarna.
Det slutade i alla fall med att pappa var påväg hem så precis från jobbet, så jag kunde vara med han. Sen fick vi boka om introduktionen med hon som skulle ha intron till en annan dag, så hon skulle få en ordentlig och bra introduktion.

Sen var det självklart synd att det blev som det blev, men vad skulle vi gjort? Det som hände var inget någon kunde påverka, så det var skönt att det ändå löste sig även om det inte löste sig, eftersom ingen av mina assistenter kunde. Men jag hade i alla fall någon att vara med. Men det var trevligt ändå. Då fick jag umgås lite mer med pappa och mamma, samt att vi var upp till farmor och farfar (de bor på över våningen i mamma och pappas hus) och firade deras 53 år i bröllopsdag. Så det var trevligt!

Egentligen hade jag bara tur att det inte var grymt mycket snöjobb just igår vid sen eftermiddag/kvällen, för då hade det blivit betydligt svårare om vem jag skulle vara med eftersom mamma hade varit tvungen att jobba över. Men nu löste det sig ändå.

Gillar

Kommentarer

Skicka på odling

I lördags var det äntligen dags för sista antibiotikatabletten. Idag fick jag åka till hälsocentralen och lämna in urinprov igen för att se om det ser bra ut. Jag skulle ha gjort det igår, men då glömde jag spara av morgonurinen så då fick det vänta till idag. Jag hoppas verkligen det ser bra ut nu, för jag orkar INTE att det ska vara en tredje urinvägsinfektion. Jag har ju redan ätit två täta antibiotikakurer, och den sista var ju till och med på 10 dagar så jag tycker den borde vara borta nu. Det är vad jag hoppas på i alla fall och tror, för det känns bättre också! Så troligtvis borde den vara det också, men det visar sig när vi får svaret tillbaka.

Gillar

Kommentarer