Lugnaste veckan på länge

Den här veckan som har varit har jag haft en väldigt lugn vecka. Det har i alla fall inte varit mycket som jag har haft inplanerat. Jag har t.ex. inte haft ett enda sjukhusbesök inbokat. Jag har ”bara” varit till apoteket två gånger samt haft en hel del telefonsamtal med olika personer på sjukhuset istället, men jag har inte varit dit. Det ända jag hade var de tänkta besöket till husläkaren på hälsocentralen i onsdags, men det blev avbokat.

Sen har jag haft ett möte med assistenterna på assistansbolagets (som hjälper mig med allt kring assistansen) kontor. Annars har det varit rätt lugnt. Det har varit skönt att kunna planera och känna efter samma dag vad jag känner för och vill göra. Jag har t.ex. varit ut på flera promenader (då det gått pga allergin), handlat mat, ritat, varit till Valbo Köpcentrum, rensat större delen av garderoben, städat och åkt med källsortering, tittat på serie m.m. Så visst hittar man på saker att göra ändå, men det har ändå varit lite skönt att vara ”ledig” från sjukhuset bortsett från alla telefonsamtal.

Gillar

Kommentarer

Oväntat samtal

I tisdags ringde det en sköterska från hälsocentralen angående ett läkarbesök jag skulle haft i onsdags. Då hade dem hört att dem hade tagit tag i mina hjärtbesvär på hjärtmottagningen på sjukhuset, så hon ringde för att avboka tiden jag hade till husläkaren.
Det var en morgon förra veckan som en hjärtläkare ringde till mig och sa att han hade fått ett brev från reumatologmottagningen om att jag har besvär ifrån hjärtat. Vi pratade lite och kom fram till att jag ska få göra en undersökning på hjärtat där jag kommer få gå med ett långtids-EKG för att se hur det slår, eftersom det är de jag har besvär av. Att det slår konstigt och oregelbundet. Det är inte hela tiden, men det kan bara komma från ingenstans.

Vilket som så började jag och sköterskan bl.a. prata om att jag hade tänkt ringa dem så precis för att prata om det besöket, eftersom jag gärna skulle vilja komma på besöket i alla fall, bara ändra orsak till pollenallergi istället. Sen ju mer vi pratade så kom vi även in på min urinvägsinfektionen, så då sa sköterskan att hon skulle prata med en av läkarna där. Sen berättade jag att det har varit väldigt drygt med att hela tiden bli skickad fram och tillbaka och att ingen riktigt vill ta på sig ansvaret och hjälpa mig med det. Speciellt inte kring urinvägsinfektionen, utan de skickar mig hellre fram och tillbaka mellan reumatologen och hälsocentralen. Men då skulle i alla fall sköterskan prata med läkarn om dem sakerna och sen höra av sig till mig igen.

Det är nu jag kommer till det ”oväntade samtalet”, för kring middagstid ringde min ordinarie reumatolog. Det var jag inte alls beredd på eftersom min är på semester från reuma under totalt 9 veckor. Men då har han gått in och jobbat lite extra där på hälsocentralen, så troligtvis när jag sa till sköterskan att jag tyckte det var så drygt att bli skickad fram och tillbaka mellan mottagningarna pga att han inte var på plats, så måste hon ha gått och pratat med honom. Eftersom hon säkert visste då när jag sa hans namn att han var där och jobbade.
Det är så jag tror det gick till i alla fall. Vilket kändes väldigt skönt! Det kändes verkligen som att jag behövde ha ett samtal med honom. Jag måste verkligen säga att han är guld värld och är helt otrolig. Jag längtar tills han är på plats helt igen, men om de var något mer under tidens gång så sa han att jag kunde höra av mig till hälsocentralen och be att få prata med honom, för han skulle vara där någon vecka till.

Han skickade i alla fall en remiss till en urologterapeut (tror det hette så) som är lite mer specialist och håller på mycket med urinvägsinfektioner. Bl.a. vid sådana här fall då man inte får bort dem, så jag hoppas det inte dröjer alltför länge tills dess och att de kan hjälpa mig. Sen förlängde han även min antibiotikakur med ytterligare 5 dagar, så det totalt blir 10 dagar. Så man kan nästan säga att jag är inne på femte antibiotikakuren nu. Helt otroligt.

Sen skrev han också ut lite olika allergimediciner för pollen som jag kan testa. Både för näsan och ögonen, så det har jag börjat med. Sen skrev han även ut ett nytt recept på Betapred så jag har hemma ifall jag skulle bli jätteallergisk eller får i mig t.ex. ägg (de jag i första hand fick det utskrivet för). Så nu hoppas jag det ska göra så jag kan vara ute lite mer. För nu har det varit så jag knappt har kunnat vara ute, men om jag tar medicinen någon timme innan vi ska ut så går det ändå rätt bra. Men det är ju också bara början på allt som ska blomma ute, så vi får se om det räcker med dem allergimedicinerna tillsammans med Aerius.

Men jag var ändå grymt tacksam och glad över att jag fick prata med min läkare efter allt strul (om man kan kalla det så) som varit. För det har inte varit roligt. Sen hoppas jag tiden går fort tills han är tillbaka på reuma igen!

Gillar

Kommentarer

Pollensäsongen igång?

Nu den senaste veckan(orna) och speciellt över helgen känns det som att allt bara har blomsta och blivit mer och mer likt en vår. Det är varmare ute, solen skiner mer, det är ljusare och längre dagar samt att man ser hur allt sakta börjar blomma. Men något som det också verkar vara riktigt mycket av ute just nu är pollen, och det sägs ju att det kommer bli ett extremt pollenår i år. Det är något jag har fått känna på i helgen.

Jag brukar inte ha problem med pollen, i alla fall inte dem senaste åren då jag har stått på kortisontabletter dagligen som medicinering för det reumatiska och binjurebarkssvikt. Men jag har konstaterad pollenallergi i botten, bara att jag har haft riktig tur att jag ändå har klarat mig från daglig behandling tack vare kortisonet. Det har bara varit när man bl.a. klipper gräset ute som jag inte kan vara utomhus, annars har jag klarat mig rätt bra.

Men i helgen så fick jag verkligen känna av allergin igen. Jag tror det är det i alla fall. I lördags så var jag ju bl.a. på kalas till min kusin och hans flickvän, och då hade jag tagit min allergitablett inför det eftersom dem har många katter och kattungar. För jag är även pälsdjursallergiker. Sen när vi kom dit så var det även en hund där, så det var verkligen tur att jag hade tagit dem innan. Sen blev det ju att vi satt ute större delen av eftermiddagen och början av kvällen där på uteserveringen på stan, så jag hade ju varit ute större delen av dagen. Men sen när vi kom hem var jag alldeles röd i ögonen och det bara rann ur dem, jag nös för fullt och kände av näsan/halsen som jag brukar kunna göra när jag är allergisk.

Sen under söndagen efter att vi hade varit ute på promenad så började jag känna av andningen. Det kändes jättetungt att andas ut och väldigt ansträngt. Nästan så det blev obehagligt. Sånna besvär på det sättet har jag inte haft förut, och då pratade jag med Sara om att jag inte mådde så bra, och då sa hon att det låter precis som astman, för det har hon. Så det jag misstänker är att det kanske kan vara någon början till pollen relaterad astma, eftersom det är väldigt mycket pollen just nu. Jag hoppas inte det, men vi får väl se hur det utvecklar sig.

Enligt pollenprognoser jag har kollat på via en väderapp jag har, så är det bl.a. väldigt mycket al som blommar just nu som också är en av dem jag är allergisk mot. Så det är nog inte så konstigt att jag känner av det.

Gillar

Kommentarer