Sjukhusdag tre & spontan middag

Hej på er!

Hoppas det är bra med er. Jag måste bara säga vad tråkig och deppig vädermässigt dem senaste dagarna har känts. Så fort snön som lyste upp lite och vi ändrade till vintertid så har det blivit så långa och mörka dagar. Inte alls roligt om ni frågar mig. Men jag får känslan av att det är fler som känner så. Idag hade jag tredje dagen på rad till sjukhuset. Jag tror jag ska dit varenda dag den här veckan om jag inte minns fel, och idag var det ett besök till hudmottagningen som stad på schemat. Samt att det blev två besök förbi apoteket och provtagningen. På hudmottagningen var jag på ett återbesök till min hudläkare där hon både följde upp hur det gick med mina utslag, acne, rosacea och lite psoriasis som jag har i ansiktet. Det såg bra ut, i alla fall så jag inte behöver äta tabletter för det. Men jag fick en del nya salvor som jag ska smörja med eftersom det har börjat komma tillbaka mer och mer. Sen kollade hon även två födelsemärken som dem skulle ta kort på nu och följa upp efter 6-8 månader sen sist. Det eftersom jag har behövt opererat bort tre där ett av dem var förstadiet till hudcancer. Så det är jättebra att dem kollar och följer upp tycker jag. Det såg i alla fall bra ut, så det var skönt. Jag ska tillbaka om ett år igen om det inte inträffar någonting annat, så det kändes bra.
Annars idag har det blivit en sväng att handla på vägen hem från sjukhuset, en del städning och lite vila framför teven. Jag måste bara rekommendera er också att gå in i den nya blombutiken som har öppnat vid "Bönarondellen" (vid nya ICA, Apoteket och Folktandvården). Vi gick in där idag när jag skulle handla. Butiken heter Gröna Kullen och gud va fin den var, och väldigt trevlig personal. Så om ni har möjlighet, ta er en sväng förbi där.
Nu har jag i alla fall nyligen varit över till mamma och pappa och ätit. Jag blev bjuden på mat där idag tillsammans med Anna och Sara. Vi ska fira lite för Anna hade fått en fast tjänst på jobbet. Så det var jätteroligt att hon har lyckats fått det. Jag är så himla glad och stolt över henne, och hon är så himla värd det. Så det kände vi att vi lärde fira. Det var i alla fall väldigt trevligt. Farmor och farfar kom också ner en sväng och fikade med oss, så det var mysigt. Men det blev som sagt väldigt spontant planerat eftersom hon fick veta det idag. Men så blir det när det inträffar roliga saker snabbt. Stort grattis ännu en gång bästa Anna! Hoppas ni får en bra kväll. Kram Elin.
 

Gillar

Kommentarer

Återuppta träning hos fysioterapeuten

Hej igen!

I torsdags var jag till min fysioterapeut. Det var ett nybesök kändes det som eftersom det var ca ett år sedan jag var till henne sist. Jag har för mig att jag var till henne en sväng i våras med, men det blev att vi kom av oss i och med att jag har varit väldigt dålig periodvis fram och tillbaka med infektioner, så det har inte varit läge att komma igång med träningen ordentligt då. Men nu känns det som att vi måste. Så i torsdags var jag dit. Besöket tycker jag kändes bra. Det känns som att vi har en liten plan, för det blev mest att vi pratade samt att hon kollade igenom mina leder och rörlighet i torsdags så vi vet vad vi ska lägga fokus på och jobba med. Det kände lite konstigt på ett sätt att vara tillbaka i lokalerna där uppe på plan 13 igen. Det kändes både som att det var igår och samtidigt inte eftersom det var rätt många nya ansikten där som jag inte riktigt kände igen, men det kändes ändå bra att vara tillbaka där. Det känns lite som en nystart. Men kroppen är inte bra. Hon var imponerad över att jag ändå var rätt stark i bålen och inte så "vickig", men jag var grymt stel i ryggen när jag t.ex. skulle vrida mig. Framförallt åt höger. Hela högersidan var sämre än vänster. Sen var jag även väldigt försvagad i högerbenet, så det kommer vi också behöva jobba på. Men framförallt hitta vi ländryggen. Jag höll på att skrika rakt ut när han tryckte på punkter kring bäckenlederna (SI-lederna). Det gjorde så fruktansvärt ont, och det har bara kommit upp mer och mer sen lederna jag fick kortisonsprutor i här förra veckan har blivit bättre. Så igår ringde jag faktiskt till reuma och pratade med en sköterska där, så på fredag ska jag få träffa reumatologen igen. Min fysioterapeut misstänkte inflammation, lika så min smärtsjuksköterska på smärt i måndags. Det var hon som sa åt mig att ringa eftersom jag har så ont och har blivit sämre och sämre för var dag i princip. Så vi får se vad reumatologen säger och tror att det är. Det visar sig. Nu ska jag i alla fall börja gå till min fysioterapeut en gång i veckan så får vi utgå från det. Det tycker jag känns bra, så jag ser fram emot att komma igång. Imorgon är det jag ska dit för andra gången.

Gillar

Kommentarer

Uppdatering från helgen & igår

Hej kära ni!

Nu var det några dagar sedan ni hörde ifrån mig. Jag ber om ursäkt över att jag varit dålig på att uppdatera dem här senaste dagarna, men ärligt så har jag inte mått så bra. Det har varit full rulle, så när jag äntligen har fått en liten stund över sent på kvällen så har jag bara lagt mig raklång och försökt koppla av. Men jag tänkte ändå göra en lite uppdatering för er om vad jag har haft för mig dem senaste dagarna. I lördags så var jag på mässan/marknaden som jag skrev om i mitt tidigare inlägg om "Själamix 2018". Jag stod där med Gavle Design (jag och mamma). Själva mässan/marknaden gick sådär, vi fick lite sålt i alla fall. Men det var ändå roligt och lärorikt. Det var första gången vi var på någonting sådant, så det var roligt att prova på det. Men ni kan ju gissa att jag var bra trött efteråt, även om jag trodde jag skulle bli mer utslagen. Men mycket berodde nog på att det var väldigt lugnt och jag hade sådan tur att det var en soffa precis bakom vårt bord som vi hade, så där kunde jag som tur var lägga mig ner när det blev för jobbigt för kroppen att sitta. Så det var verkligen bra och tur för min del. I söndags var jag bara hemma. Det var skönt eftersom jag var väldigt trött och hade ont i kroppen. Jag tror mycket berodde både på att jag var trött och slut efter mässan/marknaden, och sen att det kom snö i lördags och snöade större delen av söndagen också. Jag brukar bli mycket sämre i kroppen då, eftersom jag är väldigt känslig för skiftningarna i vädret och när det blir kallare.
Igår (måndag) hade jag en rätt fullspäckad dag. Jag gjorde först mig i ordning på morgonen efter frukosten, och därefter åkte jag och Agnes in till stan. Jag hade lite ärenden där som behövde göras, och sen passade vi även på att äta lunch där på flanör innan jag skulle till sjukhuset. Jag skulle dit för att få akupunktur. Men den här gången fick jag även en steril kvaddel. Steril kvaddel är när dem sprutar in sterilt vatten precis under huden i smärtstillande syfte. Det för att t.ex. släppa på spänningar/muskler där man har ont. Jag är extremt spänd i framförallt höger sidan vid axeln/skuldran och ryggen. Jag är grymt stel, öm och har väldigt ont. Det har bara blivit sämre och sämre över helgen också i länden/bäckenet, så igår sa min smärtsjuksköterska att hon kunde prova spruta en steril kvaddel uppe vid axeln för att släppa på en av dem spända musklerna jag har där. Den värsta av dem som var spänd som en fiolsträng. Det var den som går uppe på axeln och upp längs halsen till huvudet. Så då sprutade hon sterilt vatten där på ett ställe för att se om det kunde hjälpa något. Lite hjälpte det faktiskt. Jag kunde i alla fall vrida huvudet lite längre än vad jag kunde innan, men dem är inte alls rolig att få. Det vet ni som också har fått det, men av någon anledning så tar man det för att man vet att det blir bättre efteråt. Man brukar säga att det känns som att man får ett stick av en bålgeting. Inte skönt alls alltså.

Gillar

Kommentarer