Sista april för 4 år sedan

Godmorgon på er!

Idag är det en rätt speciell dag för mig. Den har blivit det dem senaste 4 åren, och det är inte pga att det är just sista april. Utan det var den här dagen för 4 år sedan som jag blev utskriven och fick komma hem från sjukhuset efter att jag hade legat inlagd på sjukhuset nästan ett halvår. Det känns både som att det var igår och som att det var otroligt längesen. Så för mig betyder den här lite extra. För det blir en dag att minnas ifrån hur jag mådde då till vart jag är idag, och allt som har hänt. Både bra och dåliga saker. För det har verkligen varit fyra händelserika år. Dock har det inte varit en dans på rosor, långt ifrån. Men jag är också otroligt mycket starkare nu än vad jag var då. Så det finns ingenting ont som inte har någonting gott med sig, eller vad man brukar säga.

Den här bilden la jag ut i ett inlägg jag hade skrivit från den här dagen fast för 4 år sedan. Då hade jag äntligen fått kommit hem efter 161 dagar, alltså 5 och en halv månad inlagd på sjukhuset. Det är verkligen skönt att den tiden i livet är förbi.

Hoppas ni alla får en bra sista april! Min kommer bli väldigt lugn. Jag tror vi skulle äta ihop familjen bara, men inget annat speciellt. Inte i år. Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer

Veckans planer - V.18

Kort om förra veckan:

Veckan som har varit har varit bra. Framförallt helgen, men det har varit en del fix inför den. Jag tänkte skriva mer om hur helgen min har varit i ett eget inlägg. Sen har det blivit en del sjukhusbesök både för mig och Harry. Men överlag tycker jag det har varit en bra vecka jag har haft bakom mig. Framförallt träningen hos fysioterapeuten i torsdags. Då när jag fick testa träna på en träningsboll för första gången på många år och det gick över förvänta. Så det var väldigt roligt.

Sen har det hänt en hel del med fröna som jag sådde för ca 2 veckor sedan. Några av dem har verkligen växt så jag har fått skolat om dem i lite större krukor. Så det är också rätt roligt, eftersom jag aldrig har hållit på med plantering förut.

Den kommande veckan:

Min kommande vecka har också börjat bra. Jag har varit lite trött idag bara, men det tror jag beror på att helgen har varit rätt fullspäckad. Annars tror jag den här veckan kommer bli rätt lugn, i alla fall lite lugnare än förra veckan. Det ända jag har inplanerat är att jag ska till sjukhuset några gånger på bl.a. akupunktur, träning och till kuratorn. Sen får jag se vad jag kan tänkas hitta på dem andra dagarna. Men det bli nog inga problem, det känns som att det alltid finns någonting att göra.

Hoppas ni med har haft en bra start på veckan och har en bra vecka framför er! Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer

Stutsar högt

Igår hände något stort. Något jag har jobbat länge på, men det har varit långt ifrån en självklarhet om det ens skulle gå. Ärligt talat var det nog ingen som egentligen trodde det skulle vara möjligt. Sen var det inte heller någonting vi egentligen pratade om, även fast jag visste på något sätt att det nog inte var någon som såg det framför sig. Inte ens jag. Jag tror ni kan ha lite svårt att gissa på vad det kan vara, så därför berättar jag istället. Jag satt nämligen på en träningsboll/pilatesboll igår när jag var hos min fysioterapeut. Jag var dit för min träning som jag har varje vecka, och igår var det efter lunch.

Det var verkligen så roligt! Och vilken boost man får motivationsmässigt när man kommer ett steg längre på vägen mot sina mål. Speciellt när det är något både jag och många i min närhet nog inte ens riktigt vågat tänka tanken på, eftersom jag inte ens har kunnat suttit upp utan en massa kuddar stöttandes runtomkring mig. Så det här har varit så otroligt långt bort och utanför våra tankar.

Men så i veckan har jag verkligen legat i med mina övningar och så varje dag här hemma. Verkligen prioriterat det direkt efter frukost då jag oftast har som mest med energi, och det var nog inte förrän i förrgår som jag tyckte det började kännas lite bättre och lättare. Det känns som att det går lite lättare nu ändå med att hitta rätt muskler som ska jobba vid rätt övning. Även om jag fortfarande har lååång väg kvar. Men man behöver se upp till dem små delmålen också.

Sen idén till att prova sitta/träna på en träningsboll har kommit från min sida mer och mer för att jag vill se vad jag klarar av. Hur mycket jag kan. Så nu under några dagar har jag mer och mer känt att jag skulle vilja prova hur min balans egentligen är, och förslagsvis prova att sitta på en träningsboll för att se hur det går. Så igår när jag kom till min fysioterapeut så frågade jag henne om vi inte kunde prova det, och det kunde vi sa hon. Så det var verkligen jätteroligt!

Gillar

Kommentarer