Växthus/uterum - Det går undan

Under den senaste veckan har det verkligen hänt grejer här på baksidan. Pappa har verkligen jobbat på med det här projektet ”växthus/uterum” trots storm- och regnväder. Syrran har också hjälpt till jättemycket dem senaste dagarna. Inget kan banne mig stoppa dem!

Pappa började förra helgen med murningen och har under veckan jobbat varje kväll efter jobbet med det också. Men murningen blev i alla fall klar i förrgår. Då tror jag han och syrran höll på ända till midnatt för att bli klar så de sedan skulle kunna börja sätta upp växthuset som igår.

Nu idag är det nästan färdig monterat. De började hålla på redan kl.07 imorse och har hållit på precis hela dagen bortsett med några matpauser, och samma sak igår. Det kommer verkligen bli så himla bra! Jag ser verkligen fram emot när vi kan börja greja där inne ännu mer. Men det är såklart en hel del arbete utanför kvar. För det ska på med en hel del fyllning för att sedan så gräsmatta och lägga plattor till gången upp dit från min hall. Men nu ser man ju i alla fall verkligen hur det kommer att bli, och om jag inte känner min pappa och syster fel så kommer nog dem hålla på med allt som ska monteras ihop idag tills det blir klart. De lät så på dem. Min kämpar!

Jag var där ute och hjälpte till under förmiddagen idag, och då började vi sätta i fönsterrutorna. De var lite spännande i och med att det är glas och man vill ju verkligen inte att någonting ska gå sönder. Men sen nu ikväll när jag kollade hur långt dem hade kommit så höll de nu på med dörren. De tror jag är bland de sista de har att montera ihop, eller vad man ska säga. Sen är själva växthuset ihop monterat, och de såg inte ut att vara ”bara” de inte, även om det låter som att det har gått väldigt bra.

Hoppas ni får en fin fredagskväll och helg! Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer

I helgen - Start av murning

Hejsan!

Min helg var inge vidare. Jag mådde som sämst i förkylningen och var inte alls pigg. Tanken var att jag och pappa tillsammans bl.a. skulle starta igång med murningen av växthuset/uterummet. Men så blev jag förkyld innan helgen och har haft noll ork sen dess, samt att det har regnat större delen av dagarna.

Dock har inte det stoppat pappa, så han startade igång med murningen ändå. Inget kan stoppa honom, och det gäller vad han än tar sig an och ska göra. Han hittar alltid på en lösning. Som nu när det regna, då gjorde han som en koja av pressening så han ändå kunde mura. Sen kan man ju bara göra ca 1-2 varv i taget så det hinner stelna och inte blir snett. Men han är verkligen påhittig och grym min pappa! Bästa pappa!

Gillar

Kommentarer

Ändrade planer

Hej på er!

Hoppas ni har haft en bra start hittills på den nya veckan. Själv är den sådär. Jag är fortfarande inte helt bra efter förkylningen, men det går ändå åt rätt håll. Men det blev som jag misstänkte att min plan för veckan inte riktigt höll. Inte det jag hade inplanerat i alla fall. Utan det blev lite ändrat. För idag fick jag ringa och avboka långtidsregistreringen för EKG som jag hade inbokat att få idag, och då ströks även tiden för imorgon då jag annars skulle ha varit dit och lämnat tillbaka den. Det eftersom det skulle vara mätningar under ett dygn. Sen fick jag även ringa och boka av min träning hos fysioterapeuten som jag hade tid till imorgon. För jag känner mig fortfarande hängig och inte på topp, så då tror jag inte det är så bra att träna heller. Det är bättre att jag istället gör något lättare hemma som jag känner att jag orkar, och sen sikta in på att komma till henne nästa vecka istället som planerat.

Min dag och start på veckan har i alla fall hittills varit väldigt lugn. Det har varit en del småfix här hemma som vi hållit på med, samt att jag har duschat. Det är skönt att få ordning på saker som man annars inte riktigt tar tag i och bara skjuter framför sig. Sen tänkte vi om vi snart skulle ha varit ut och fått lite luft, för jag har inte varit ute på några dagar. Så jag tror det kan vara skönt, att få lite frisk luft.

Här är en bild från i helgen. Då det har blivit en hel del vila och försöka ta det lugnt och återhämta sig.

Gillar

Kommentarer