Smärta utan dess like

Hej på er!

Hoppas ni har haft en bra start på denna vecka. Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen, men mina senaste dagar har inte alls varit bra. Eller det har varit bra bortsett från all värk ifrån benet. Den håller verkligen på att göra mig tokig.
Det tar verkligen på krafterna att gå med ständig värk hela tiden, och framförallt när det också är sådan vidrig vilovärk inblandat. För jag får knappt sova någonting på nätterna längre, vilket också gör att allt bara blir ännu jobbigare att hantera.

Jag går hela tiden och hoppas på att nästa dag ska vara bättre, men hittills har den önskan inte kommit. Idag var det en vecka sedan "olyckan" hos fysioterapeuten inträffade, och värken har bara blivit sämre dem senaste dagarna. Men nu börjar det gå riktigt till bristningsgränsen. Allt blir så påtagligt när man inte får chans att återhämta sig, utan värken ligger på precis hela tiden.

Idag var jag i alla fall till min fysioterapeut så hon och en till fick kika på knät. De misstänker att det kan vara en rejäl inflammation i hamstringsfästet (nedanför knät på insidan och mot smalbenet) eller en slemsäcksinflammation. De misstänkte att jag även skulle behöva någon kortisonspruta där, så de fixade så jag ska få komma på en jourtid till en reumatolog imorgon. Min reumatolog har semester för tillfället. Så vi får se vad läkarn säger imorgon. Men det ska bli skönt att få det kollat, och om de kanske kan göra något som kan hjälpa.
Oavsett orkar jag inte ha det som det är nu, för det var väldigt längesen jag hade såhär ont. Vi har varit så fundersam över vad det kan vara i och med den extrema smärtan, men troligtvis är det en koppling till att mitt smärtsystem är så himla triggat från förr. Så när det inträffar någonting som gör ont så eskalerar det snabbt. Det är vår teori i alla fall.

För sen var jag i måndags och röntgade benet för att utesluta skada på skelettet. För det var våran första misstanke i och med att smärtan började där det egentligen inte finns något annat än skelett. Så det var jag och röntgade i måndags för att utesluta det, och det visade inte på något. Så det var ändå skönt, även om det är väldigt frustrerande att inte veta säkert vart värken kommer ifrån och hur man ska få bukt på den. För jag tycker det borde gå åt rätt håll i alla fall även om det går sakta, men det är snarare att det bara har blivit sämre. Jag håller i alla fall tummarna för imorgon, och att det ska hjälpa! Och sen att jag får sova lite bättre inatt, för natten som var sov jag kanske knappt 2 timmar och då somnade jag kring halv 4. Så ni kan ju tänka er vad min energi ligger på för nivå efter att ha haft det såhär i en vecka mer eller mindre.. Inte den bästa..

Gillar

Kommentarer

Vidriga värk

Hoppas ni alla har haft en bra midsommarhelg! Det har jag haft bortsett ifrån mitt ben som rent ut sagt har varit vidrigt jobbigt. Värken har varit extrem, så dagarna har mycket bara handlat om att ta sig igenom dem om jag ska vara ärlig. Imorgon ska jag till min fysioterapeut igen så jag får se vad hon säger, sen ska jag även få röntga det imorgon. En av våra grannar är ortoped, och han var så snäll och kunde komma över och kika på det igår. Han tyckte bl.a. det vore bra med en röntgen så vi ser att det inte har hänt något med skelettet, med tanke på att jag är så benskör och sen eftersom värken sitter på ett litet konstigt ställe. För det finns inte så mycket annat där än skelett, så vi får se. Annars misstänkte han även att det kunde vara något kring fästet på hamstrings muskeln/senan och en slemsäck som sitter där precis nedanför knät, att jag har fått en inflammation och irritation där. För när han kika var jag både varm och svullen, vilket jag fortfarande också är. Så det tyder ju på inflammation.

Jag håller bara tummarna för att det kommer gå över och bli bättre för varje dag. För jag orkar verkligen inte med något större nu. Det är nog som det är.

Gillar

Kommentarer

Så less & Glad midsommar

Jag vill börja med att säga Glad midsommar till Er! Hoppas ni hittills har haft och får en riktigt trevlig dag med mysigt midsommarfirande. För mig blir det en väldigt lugn midsommar i år. Jag ska inte göra något speciellt, utan fira det lite med mamma, pappa, farmor, farfar och Sandra. Vi åt lite midsommarlunch ihop och ska nu börja grilla med tillbehör lite till middag.

Sen brukar vi ha åkt till något typ av midsommarfirande som t.ex. i hembygdsgården vid Mårdäng (här i närheten av där vi bor). Vi hade lite planer på att åka dit, men så blev det inte. Annars dem senaste åren så har vi inte varit på någon, eftersom jag har varit så dålig då. För dem senaste två åren har jag legat i extrem huvudvärk, troligtvis något migränliknande. Jag hade hoppas på att jag skulle slippa må dåligt i år, men dock blev det inte så i år heller. Jag gjorde nämligen illa mig igår på träningen.. Jag har gjort illa smalbenet på vänsterbenet. Vi misstänker att det har blivit någon muskelbristning. Men riktigt ont gör det i alla fall, och riktigt frustrerande och less måste jag säga att jag blir. Det känns som att det alltid ska hända någonting när det går lite bra. Men jag hoppas det kommer bli bättre av vila.

Gillar

Kommentarer