Är det nu det håller på att börja om?

Hej bästa ni!

Hoppas det är så bra det bara kan vara med er! Med mig däremot är det inte bra. Jag är så trött nu på att behöva säga det, att jag inte kan få säga att allt är toppen och är så bra det bara kan. Men tyvärr så vore det att ljuga för tillfället, och det vill jag inte heller göra. Därför känns det bara så tråkigt att situationen inte vore annorlunda. För det känns som att det är de enda jag skriver om nuförtiden, att jag inte mår bra eller att det har inträffat något som gör att jag mår dåligt. Men de hoppas jag det kan få bli en förändring på snart.

Det ”nya” nu som har inträffat eller hur man ska säga är att det började med att jag vaknade igår morse (onsdag), tidigt av att jag hade så fruktansvärt ont i mitt ben igen. Det är samma smärta och på samma ställe som då här i sommar med mitt vänstra underben. Den smärtan jag låg inlagd på sjukhuset för.

Jag hade ju fått lite bukt på den värken med att vi satte in en medicin som ska dämpa nervsmärtan igen. Det var samma medicin (bara annat namn) som jag annars ganska precis hade blivit av med och hade trappat ut här under våren. Sen var det även rätt så nära inpå allt med underbenet och när allt kring det startade.

Den medicinen fick jag i alla fall först höja och höja, för att sedan sänka och sänka pga att jag fick problem med dimsyn och att jag inte kunde se skarpt. Så den senaste sänkningen gjorde vi faktiskt i fredags, och sen dess har det i alla fall känts bättre med synen. För det var riktigt obehagligt att inte se som man brukar. Sen för varje sänkning så har jag ju märkt att jag har fått mer ont, men det har ändå gått och hållit sig hanterbart. Fram tills nu i alla fall.

Däremot igår morse så vaknade jag av den där extrema smärtan i benet som jag hade innan vi satte in den medicinen på nytt på sjukhuset. Den för nervsmärta alltså. Sen är det inte den absolut värsta värsta graden av värk som jag hade där ett tag här i sommar, men det är inte heller långt ifrån. Så det känns INTE bra. För nu undrar jag ju verkligen vad det är som har hänt och såklart vad det är för fel, samt hur det kommer te sig framöver och bli med allt. För man undrar ju såklart om det kommer bli sämre eller vänder det och blir bättre. Men de är ju något som ingen vet eller kan svara på, och det gör mig lite rädd och frustrerad måste jag säga. Framförallt om det inte blir bättre eller blir sämre, för då vet jag inte igen vad jag kommer göra riktigt. För sen tycker jag nästan att jag har fått ännu lite mer ont till idag och under dagen. Lika att jag sov riktigt dåligt natten till idag. Det är inte roligt.

Men igår ringde jag i alla fall runt en hel del angående det här till både smärtmottagningen (min smärtsjuksköterska) och till reumatologen. Det just för att försöka kolla med dem vad jag ska göra. Något som ändå är tur är att jag i alla fall har en tid till min reumatolog redan på fredag, alltså imorgon. Så då kan vi ju prata om hela situationen och benet mer då.

Sen var det lite olyckligt att min smärtläkare inte är på plats den här veckan, utan det är inte förrän nästa vecka han är tillbaka igen. Men då fixade i alla fall min smärtsköterska så jag ska få komma på ett läkarbesök till honom på en akuttid nu på tisdag redan. Det var den snabbaste tiden hon hade till honom, så då får vi diskutera allting mer kring medicineringen och allt kring smärtan. Så det blir bra. Det gäller bara att jag ska stå ut tills dess också, men det visar sig. Jag får försöka ta en dag i taget och kämpa på, så ser vi hur det går.

Sen är det här med benet igen bara en sak av många som jag får handskas och fixa och hantera med just nu. Så det har faktiskt gått till en punkt då det nu har blivit FÖR MYCKET. Det är t.o.m. så jag har fått utbrändhets-symtom enligt dem på sjukhuset, och att min kropp troligtvis börjar säga ifrån med t.ex. att värken har börjat om och blivit värre på nytt. För att nämna en grej av alla. För det är många olika håll nu som bråkar om min energi. Bråkar om den energi som egentligen inte riktigt finns där. Jag tänker inte gå in exakt på vad det är, men det fysiska är såklart en av dem största bitarna och som påverkar mig väldigt mycket. Även det tycker jag är lite läskigt. Speciellt när jag inte riktigt vet vad jag ska göra för att det ska vända mot det bättre, och inte ska hända något ytterligare. Någonting mer och helst av allt inte heller ska bli sämre.

Så det har jag lite svårt att komma ifrån, att jag tycker det är lite läskigt det här som händer just nu. Framförallt när det gäller allt kring benet. Att min värk har blivit så mycket sämre så fort. Det blir ju att man funderar över vad det egentligen är som håller på att hända, och vad det är för fel!? Sen får även jag bara en känsla av att min kropp på något sätt försöker säga till och signalera om att jag måste tagga ner och försöka läka. Det går inte att fortsätta som jag gör nu. Men det är inte lätt när det hela tiden är saker som händer och som jag måste ta hand om. Även om jag försöker sålla allt till det viktigaste och mest nödvändiga. Men det vet ju säkert ni också att det ofta är lättare sagt än gjort. Men oavsett vet jag i alla fall att det har blivit som en ända stor ond cirkel av allt. Men att den också måste brytas.

Det är som det är men inte som det ska

-Mormor

Sen var jag på två olika sjukhusbesök igår och idag där de på båda sa att de tyckte att jag nog håller på att få början till eller tendenser till att bli utbränd. Och det känns inte roligt att höra, samtidigt som det är lite av en förklaring till varför jag mår som jag gör. Sen har jag säkert haft tendenserna länge, men att jag inte riktigt har lyssnat på dem. Men nu har det verkligen blivit nog på ett sätt. Så nu gäller det bara att försöka vända på allt och få till en förändring mot det bättre, och försöka underlätta allt som går att underlätta bland det som händer och sker.

Sen måste jag säga att det känns väldigt skönt att jag har en tid till min reumatolog imorgon och sen till min smärtläkare och smärtsjuksköterska på tisdag. Det behövs verkligen nu känns det som, så det blir bra.

Nu får ni ha det så bra som ni bara kan så hörs vi vidare! Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer

Sista dagen - Äntligen

Hej fina ni!

Hoppas det är bra med er! Den här dagen har jag sett fram emot så länge har det känts som nu, även fast det inte riktigt har varit så länge som det låter. Men min senaste vecka har varit så jobbig. För en vecka sedan började jag med en antibiotikakur. Jag fick börja med den nu inför att jag igår (måndag) skulle börja med nya bromsmedicinen. Det är för att förebygga så jag inte ska råka ut för någon ny urinvägsinfektion. Det på grund av att jag har haft så mycket problem med det tidigare. Men då i alla fall, så skulle jag äta en rätt stark dos nu första veckan och sen efter det börja trappa ner. Eftersom jag ändå totalt ska ta det under nästan en 4 månaders period.

Vilket som så har jag mått och mår så dåligt på den här antibiotikan. Jag mår så fruktansvärt illa, har sån extrem huvudvärk och får så ont i magen. Och sen har det måendet bara blivit värre för varje dag som gått. Så det har varit och är så jobbigt med det just nu, för man blir så allmänt begränsad och påverkad.

Men idag är sista dagen med den här höga dosen, för under den här veckan har jag fått tagit den 4 ggr/dagen. Så det ska bli så SKÖNT att få trappa ner den till 2 ggr/dagen nu till vecka 2, för att se om det kan bli bättre. Ni anar inte vilken nedräkning jag har haft. Så idag är det ÄNTLIGEN sista dagen med denna dunderkur på vecka 1. Sen imorgon får jag äntligen sänka den lite, jippi!

Gillar

Kommentarer

Logga till Pink Bubble Party

Det här är något jag brinner för. Rita och vara kreativ. Därför känns det SÅ roligt att jag även detta år har fått frågan och möjligheten att få göra loggan till Pink Bubble Party Sandviken (deras Instagram: @pinkbubblepartysandviken) event i Oktober. Deras stora tjejfest som kommer vara i förmån för Bröstcancerföreningen Maria Gävleborg

Gå in på deras Instagram: @pinkbubblepartysandviken eller deras Facebook-sida: Pink Bubble Party Sandviken för att veta mer om eventet i Oktober.

Gillar

Kommentarer