25 år & kalashelg

Hej fina ni!

Vilken helg jag har haft. Hoppas eran också har varit bra. Jag fyllde 25 år i fredags så i fredags kväll blev det storkalas med plockmat och fika för släkt och vänner. Det var jättetrevligt och roligt att så många ville komma och fira den med mig!
Sen fortsatte firandet igår (lördag) så släkten på mammas sida kom då, samt att även pappa fyllde år. Så han har också firats på ett hörn.
Det var jättetrevligt att dem kom och att få umgås med dem. De bor inte här i samma stad som oss, så det blir inte jätteofta att vi träffas. Därför blir det desto roligare när vi väl gör det.

Jag kan inte vara mer än nöjd med denna helg. Alla fina gratulationer, presenter, god mat och fika, hur fint mamma och pappa har hjälpt mig att fixa inför allt med mat, fika och dekorationer. Jag kan inte vara mer än tacksam, och sen alla som uppvaktade mig. Stort TACK till alla ER som på ett eller annat sätt gjorde det! Det betyder otroligt mycket för mig! Ni är GULD värda! ♡

Sen idag (söndag) var jag på kalas nr.3 för denna helg. Det var Saras barn (vän och assistent), hennes tvillingar fyllde 4 år. Så då var jag dit på eftermiddagen idag och firade dem. Det var jätteroligt och mysigt, samt gott fika. Sen var det roligt att presenterna blev så uppskattade. Jag och Anna hade köpt så de skulle kunna göra egna studsbollar och gipsfigurer, så det var roligt!

Vilket som har inte helgen kunnat blivit bättre med allt födelsedagsfirande! Visst är jag helt slut nu efter dem här dagarna, men det var de värt! Det har ändå gått över förväntan måste jag säga med tanke på mitt mående, så det är jag glad över! Att de ändå gått så pass bra med allt som det har gjort.

Gillar

Kommentarer

Samtal med Endokrinläkarn, Urologläkaren & Reuma

Hej på Er!

Hoppas ni har haft en bra helg! Det har jag haft. Jag har har haft en riktig kalashelg, men den tänkte jag berätta mer om i ett eget inlägg.

Både i torsdags och i fredags hade jag två dagar då jag bara var hemma. Under förmiddagen på torsdagen blev det först två samtal till sjukhuset för att fixa recept på en medicin jag helt hade missat att receptet hade tagit slut på, och sen pratade jag med en sköterska på Urologen angående en medicin jag tar som inte går att få tag på längre. Den medicinen tar jag för att motverka så jag inte ska bilda nya njurstenar, så då behövde jag prata med dem om vad jag ska ta istället. För nu har det blivit att jag istället har varit utan den medicinen i ca 1,5 månad.
Jag har inte fått någon ersättande medicin eftersom jag har haft jättesvårt att få tag på dem i Bollnäs, de som skrev ut den medicinen till mig från början. Men nu ringde jag till dem i Gävle, så sköterskan fixade i alla fall så jag fick prata med en Urologläkare som i fredags, så det var bra.

Jag pratade i alla fall med den läkaren i fredags. Det jag då hade fått reda på dagen innan när jag skulle hämta ut medicin på apoteket var att de nu hade kunnat beställa medicinen, så den var pågång. Den som var restnoterad och som dem på apoteket inte alls kunde säga när de skulle kunna få tag på den igen. Men nu hade de i alla fall kunnat beställa den, även om de inte vet hur lång tid det kommer ta innan den kommer komma. Men det är på gång, så det var bra!
Därför blev det lite onödigt att prata med Urologläkaren, men det var som det var. Jag behövde inte ha någon annan undertiden jag väntade på att den här skulle komma tillbaka i alla fall.

Annars i torsdags så blev det en del fix hemma och en del vila. Jag var så extremt trött och väldigt illamående, så jag kan inte säga att jag var på topp. Men sen på eftermiddagen blev det en hel del saker som spontant också blev gjorda. Bland annat ringde dem från Hjälpmedel SAM för att se om jag var hemma. Jag hade skickat iväg en felanmälan i måndags på min elrullstol angående att den hade börjat låta. Det hade börjat låta som ett kluckande ljud bak någonstans när man åker med den, och jag misstänkte att det var någonting med de bakre hjulet. Vilket det också var.

Det ringde i alla fall en kille därifrån i torsdags eftermiddag och hörde om jag var hemma så han kunde komma förbi och kika på elrullstolen, eftersom han var i närheten. Så det gjorde han, samt att han lagade det som var problemet. Det var himla skönt att han kunde komma förbi och laga det hemma hos mig. För den stolen är inte är den lättaste att få med sig, och sen att jag inte behövde åka iväg.
Sen så var det ett sånt sammanträffade att precis en till kille från Hjälpmedel SAM ringde angående ett gåbord de skulle komma hit med, så de hann bara gå om varann. Han som lagade elstolen och han som skulle leverera gåbordet. Men det var skönt att de kom under samma eftermiddag, så jag fick det fixat och levererat. Sen var det riktig snabb service måste säga! För det tog inte många dagar innan de kom och fixade elrullstolen samt kom förbi med gåbordet.

Sen pratade jag även med Reumatologmottagningen i fredags. Egentligen skulle jag ha gjort det för längesen, men ärligt så hade jag verkligen ingen lust att ringa och boka en spruttid. Jag kände mig bara så less på det. Att det hela tiden ska behöva vara någonting. Men nu i efterhand ångrar jag mig lite att jag inte gjorde det på en gång efter jag hade varit till fysioterapeuten och arbetsterapeuten. Det pga att de inte hade någon ledig tid förrän på fredag, vilket känns som en evighet.
Men men, det är som det är nu. Jag får bara hålla ut. Jag ringde för att jag misstänker att jag behöver en kortisonspruta i vänster handled, höger axel och i flera (känns som alla) bröstbensleder/revbensfästen. Men vi får se vad min reumatolog säger.

Sen frågade jag om de hade fått något svar angående röntgen jag gjorde förra fredagen på ryggen. Magnetkameraundersökningen. De hade kommit ett svar men sköterskan tyckte det var bättre att min reumatolog får berätta vad det står. Så jag får vänta tills dess innan jag får veta mer.

Gillar

Kommentarer

En klapp på axeln

Något vi alltför sällan gör är att stanna upp i vardagen och faktiskt ge oss själv en klapp på axeln. Säga till oss själva att vi är duktiga och faktiskt gör ett bra jobb. Sen kan det vara svårt att acceptera hur vissa situationer ser ut eller är, för i stort sett alla har vi någonting som vi kämpar med. Det kan vara allt från plugget, på jobbet eller du kanske också har en sjukdom som du kämpar med för att må bättre i. Det kan vara både saker som folk i ens omgivning vet om men också saker som man jobbar med själv.
Jag vet bara själv att man ofta är dålig på att faktiskt säga till sig själv att man gör ett jäkligt bra jobb. För man kan inte göra mer än sitt bästa och kämpa på. Så glöm inte att ge dig själv en klapp på axeln när du tycker allt känns lite jobbigt. Du gör ett kanonjobb som kämpar på, gör ditt bästa och inte ger upp!

Gillar

Kommentarer