Lördag & förberedelser

Lördag och helg. Just nu ligger jag i soffan och tar det lite lugnt. Jag och pappa har precis tittat lite på skidor på teven. Zigge är med han också liggandes i knät och myser under täcket. Snacka om att dessa katter älskar värme, de är verkligen det bästa dem vet. Värme och få slappa med lite lekryck då och då.

Jag sov hos mina föräldrar inatt. Det är den här helgen i månaden då jag är med dem under ca 1,5 dygn utan assistent, och igår/idag är det en sån dag.
Det är rätt mysigt faktiskt. Att få umgås lite själv med bara familjen.
Sen brukar jag inte sova hos dem, men den här gången blev det så. Rätt mysigt det med att få bädda ner sig i soffan med flera täcken och kuddar, samt flera katter som kommer och vill mysa och värma en. Dem är ju verkligen så mycket varmare än vad en ”vanlig” katt med päls är. De är som små vetesäckar och det tackar man ju inte nej till nu när det är överlag kallare.

Idag är det de sista förberedelserna inför imorgon som gäller. Det är då det är bocken invigningen här i Gävle, och vi ska stå där vid ett stånd med Gavle Design. Det ska bli himla spännande och roligt, så det ser jag fram emot. Men visst är det lite nervöst också, och innan man har fått ordning på allt. Det ska bli skönt sen när allt är på plats, allt är uppdukat och står så som man vill ha det. För det är alltid lite stressigt och jobbigt innan man har fått koll på läget med allt, allt är nedpackat och man hoppas att man inte har glömt något.

Jag har aldrig varit på en bocken invigning förut så bara av den saken ska det bli roligt att se och vara där.

Är det några av er som också ska dit imorgon? Kram Elin

Gillar

Kommentarer

Julbord - Axmar brygga

Hej bästa ni!

Då var det fredag igen. Vad fort veckorna går nuförtiden. Helt sjukt att det också är första advent på söndag, och december. Sista månaden på året. Men som tur är så är det ändå en väldigt mysig månad vi har framför oss. Det tycker i alla fall jag.
Tänk alla tända ljus, glöggmys, varma filtar, julbak, släktträffar och mycket mer.

Sen har vi ju fått lite mer vinterkänslan sen snön kom för två dagar sedan. Vilken skillnad det gör, och vad ljusare det blir på en gång utomhus.
Nu hoppas jag bara den får stanna kvar också. Däremot gillar INTE min kropp det lika mycket. Jag är så stel och seg i kroppen så det räcker och blir över, så det är mindre roligt denna tiden på året. Men det är som det är. Man kan inte göra så mycket mer än att hänga med.

Idag har jag varit på årets första julbord och första julmaten är äten. Vi var på Axmar brygga som ligger ca 4 mil ifrån Gävle. Det var tillsammans med assistansbolaget jag har hjälp av. Det var väldigt trevligt med god mat, så det blev ett lyckat julbord tycker jag.

Sen var det väldigt fint väder idag. Första gången man fick se solen på jag vet inte hur längesen känns det som. Det såg så friskt och fint ut när solen sken över vattnet där vi satt och åt mat. Sen hade det kommit ytterligare lite mer snö tills idag så nu börjar det verkligen känns som att vintern och julen är påväg på riktigt.

Så min dag har varit väldigt mysig med första julkänslorna. Hoppas eran fredag också har varit bra! Kram Elin

Gillar

Kommentarer

Snö igen & Omega 3

Hej där!

Vilket vinterväder jag vaknade till imorse. Det var alldeles vitt ute av snö. Det var jag inte beredd på, men det är samtidigt rätt mysigt. Jag har hellre snö än att det ska vara det här mörkret som varit nu dem senaste veckorna. Det känns som att det i alla fall ljusar upp lite i mörkret.

Men vi får väl se hur länge det vill stanna kvar den här gången, eller om det kommer smälta bort lika fort som sist. Jag hoppas på att det får stanna utan tö och slask.

Idag har jag först bara varit hemma, och sen efter lunch var jag in till stan för att träffa en ny vän. Det var himla trevligt! Vi satte oss på Waynes och fikade och pratade lite. Vi kom bl.a. in på att prata om Omega 3. Något som väldigt många av befolkningen har brist av, och som kan göra att man mår väldigt dåligt. Hon jobbar bl.a. med att sälja det och försöka sprida det vidare eftersom hon har träffat på så många som blivit väldigt hjälpt av att ta det extra. Framförallt för att minska inflammationer i kroppen. Något jag bl.a. har så det räcker och blir över. Jag tycker i alla fall det lät himla intressant, så nu ska jag faktiskt ge det ett försök har jag tänkt. En ärlig chans. Det känns som att jag inte har något att förlora på det i alla fall. Så det ska bli himla spännande att få se hur jag kommer må efter att ha ätit det ett tag.

Annars efter att jag kom hem har jag bara tagit det lugnt. Jag och Sandra satte igång ett avsnitt av en ny serie som vi började kika på. Enhet 42 hette den, så vi har hunnit sett ett avsnitt innan det blev dags att göra lite middag. Nu snart tänkte jag ta tag i att börja julpynta lite. Första advent närmar sig ju med stormsteg, så det är väl lite på tiden att börja ta tag i det i alla fall.

Hoppas ni har haft en bra torsdag! Kram Elin

Gillar

Kommentarer