En dag med pappa & sjukhusdag nr.3

Hej kära ni!

Hur har er dag varit? Bra hoppas jag! Min har varit lite som dem senaste dagarna, full rulle. Idag har jag haft en heldag tillsammans med pappa. Vi har haft en väldigt trevlig och mysig dag tillsammans, samt att vi har fått en hel del saker gjorda. Både jag och pappa.

Morgonen började vi med frukost tillsammans med farmor. Det var jättemysigt. En lugn och skön frukost helt enkelt. Det är så skönt när man kan få göra det!
Sen efter det hade vi lite städning på g. Vi gjorde vi rent lite avlopp, massa matos kring spisfläkten och överskåpen i köket samt bjälkarna. Jätteskönt att få det städat. Sen var det dags för lunch innan det var dags för en tur till sjukhuset igen. Tredje dagen den här veckan.

Idag hade jag ett besök till en gynläkare. Jag skulle dit på koll för att de skulle få en uppdatering inför alla läkarnas möte nästa vecka. Sen skulle de även utreda och se så inte mina magsmärtor jag får periodvis har att göra någonting med endometrios att göra. Han kunde inte så något knasiga, vilket var väldigt skönt. Skönt att utesluta saker. Så det är inte det.
Däremot såg han att det var något värde som har med min hypofys att göra som har blivit väldigt högt, så troligtvis måste jag börja med min medicin för den igen. Vi satte ut den för ca 2-3 veckor sedan för att bara försöka få ett bryt på mitt illamående. Vi satte ut ca 4 olika mediciner, och det var en av dem. Men den medicinen är det endokrin som håller i, så efter deras läkarmöte nästa vecka så kommer jag säkert få veta mer om hur jag ska behandla det. För någon behandling måste jag ha för det sa han.

Efter det sjukhusbesöket gick jag förbi apoteket och hämtade ut lite mediciner som tagit slut. Sen efter det åkte vi och fixade lite ärenden. Pappa skulle hämta lite saker på olika ställen/butiker och jag behövde bl.a. köpa kattmat och kattsand. Så det var skönt att få det fixat. Sen när vi var klar med det så hämtade vi upp Anna från jobbet så hon åkte med oss hem.

Annars ikväll har vi ätit middag allesammans tillsammans med farmor och mest bara umgåtts. Vi åt potatis, rödbetor och morötter i ugn tillsammans med falafel och vitlökssås. Jättegott! Sen nu ligger jag och Anna i soffan och kikar på Grey’s anatomi. Så himla bra serie! Titta på den om ni inte har gjort det.

Det har varit min dag. Imorgon är det intro igen som står på schemat tillsamman med att lämna en grej i stan och sen undersökning på sjukhuset. Full rulle igen alltså. Hoppas ni får en fortsatt bra kväll, KRAM!

Gillar

Kommentarer

Bassängträning nr.2

Gokväll på er!

Hoppas ni har haft en bra tisdag. Min dag har varit bra. Full fart har de varit. Idag hade jag bl.a. min andra bassängträning. Jag har sett fram emot det ända sedan jag var där sist förra veckan. Jag tyckte verkligen det var så skönt att få vara i vattnet sist, och det var de idag med. Det är så skönt att få vara nere i värmen på det sättet och kunna röra sig på ett annat sätt än på land. Det är kring 34°C om jag inte minns fel. Jag tycker nästan det både är lite smärtlindrande tack vare värmen tillsammans med att man blir så pass viktlös. Det blir inte samma tyngd på kroppen och på benen där jag har så ont, vilket gör att jag lättare kan göra vissa rörelser. För man blir rörligare och mjukare ju längre tid man är i vattnet, i alla fall jag. Det är nästan så man får lite frihetskänsla.

Dock gjorde det rätt ont i foten och knät med vissa rörelser, samtidigt som det gick lite bättre den här gången än förra veckan. För förra veckan var ju knät riktigt svullet och inflammerat, och nu har det ändå börjat bli bättre och bättre för varje dag sen kortisonsprutorna i torsdags. Däremot var det någonting nytt i knät som jag inte hade känt tidigare idag som gjorde riktigt ont och var rätt obehagligt. Det har liksom börjat klucka mer och mer inuti själva knät när jag rör på det. Det känns nästan som att det smäller/knäpper där inne när jag rör på det. Riktigt obehagligt om jag ska vara ärlig.

Jag känner ju igen det sen fötterna höll på som värst, innan jag stelopererade dem. Då var det också på det här viset, så det påminner om det i alla fall. Det som hade hänt då var att ledytorna i leden inte var helt jämna, utan det hade blivit nött/skrovligt pga inflammationerna. Det är lite svårt att förklara, men det är det som kan hända om man har otur och går för länge med en inflammation i en led. Då kan det tillslut hända att både brosket och skelettet med tiden kan ta skada och blir som ner-/bortnött, och det i sin tur gör att ledytorna blir ojämna och kan få felställningar.

Det är lite det jag tror har börjat hända i knät. Att det är lite lika situation på gång fast i knät. Något som INTE alls känns roligt, ifall det är det. Jag ska ju som sagt röntga knät på torsdag, så efter det får jag väl svar närmare på det. Men ändå, jag känner ju min kropp väldigt väl och jag är ganska säker på att det kan vara det som är "problemet".

Sen tror jag det också kan vara så att inflammationen jag har haft har försvunnit så pass mycket av kortisonsprutan förra veckan har gjort att ledytorna kommer närmare varann i knät, och att det då känns tydligare hur ledytorna glider mot varann. För annars är min teori att inflammationen kanske har gjort att det blir som en liten distans i leden så benen inte glider och nöter direkt mot varandra i knät som det kanske gör nu. Det känns så i alla fall. Det är min teori, sen vet jag inte om det stämmer.

Gillar

Kommentarer

Min måndag - Full fart

Igår hade jag en rätt intensiv dag. Den gick verkligen i ett. Först var jag till sjukhuset direkt efter frukost för att ta alla prover som jag fick remiss på i torsdags hos reumatologen. Jag skulle ta proverna inför läkarbesöket som alla mina läkare ska ha nästa vecka. Det var en hel bunt med remisser. Om jag inte minns fel tror jag det var 13 rör med blod dem tog, så det var en del. Jag tror t.o.m. det var rekord för min del, men som tur var gick det väldigt smidigt och lätt.

Jag var lite fundersam innan över hur det skulle gå eftersom jag brukar kunna vara rätt svårstucken, därför var det himla skönt när allt bara flöt på och gick bra. Så nu är det bara att vänta på svaret kvar.

När vi var klar där åkte vi raka vägen hem, åt lite lunch och hann vila en kortis i soffan innan vi sedan skulle tillbaka till sjukhuset igen på besök nr 2. Då skulle jag träffa min fysioterapeut. Jag fick akupunktur av henne för att försöka motverka illamåendet, samt att vi pratade en hel del om just mitt höger ben. Eftersom det är verkligen inte bra, och lite vad som krävs för att det ska bli bättre och hur vi ska tänka lite här framöver. Både med träningen kortsiktigt och vad vi ska ha för långsiktigt mål, men först av allt måste jag få bedömningen av ortopeden så vi vet hur status ser ut för både höger fot och knä. Så det väntar vi på nu.

Jag ringde även till reuma igår för att prata med dem angående mitt illamående. Att jag börjar se mer och mer ett samband med min bromsmedicin. För tidigare har vi inte haft den blekaste om vad det ens beror på, men nu efter att jag fick höja den igen här innan helgen så märktes det rätt fort att illamående blev sämre igen. Så det var mest verkar tyda på att det har ett samband, så det var det jag ringde och informerade dem om, just inför mötet nästa vecka.

Annars igår efter besöket hos fysioterapeuten så åkte vi till andra sidan stan och hämtade upp farmor och farfar innan vi åkte hem. De hade varit och lämnat in bilen på service så precis, så då passade det bra att dem kunde åka med oss hem. Vi hämtade även upp Anna på vägen hem därifrån, för hon hade precis slutat jobbet då. Så vi var full bil på vägen hem.

När vi sen hade kommit hem gjorde jag och Anna mat tillsammans och åt innan hon jag skulle ha och introduktion med kom. Hon som också är tänkt att vara assistent/vikarie åt mig. Det gick i alla fall väldigt bra och kändes bra, så det var roligt. Dock var jag himla trött efter dagen, men det gick som sagt ändå väldigt bra. Hon var jättetrevlig så det var skönt att allt bara flöt på igår, trots att det var en rätt påfrestande dag.

Hoppas ni också hade en bra start på veckan. KRAM!

Gillar

Kommentarer