Aclasta behandling & middag hos farmor och farfar

Hejsan!
Idag har jag haft en rätt fullspäckad dag. Först av allt har jag haft introduktion med en ny assistent som ska bli vikare här. Hon var här mellan kl.08:00-15:00, och det har gått jättebra, så det kändes skönt.
Först blev det att vi åt frukost, pratade och lärde känna varann en hel del innan jag sedan gjord mig i ordning för att vi sedan skulle iväg. Idag skulle vi bl.a. till sjukhuset på två saker.

Jag var dit för att först ta prover inför stötvågsbehandlingen som jag ska på nästa vecka i Bollnäs. Jag ska dit för att spränga njursten igen, för jag har en sten på 4 mm kvar. Därefter var vi till endokrin för att jag skulle få behandling för min benskörhet (osteoporos). Jag fick en medicin som heter Aclasta och som man får i droppform. Det är är en medicin för skelettet som ska göra att jag bibehåller skelettet så som det är, alltså försöker stoppa urkalkningen så det inte ska bli skörare. Så skelettet ska bibehålla det så starkt som det är idag och inte ska bli sämre.
Det är ett dropp som jag får en gång per år. Sen vet jag dock inte hur många år till jag kan få det, för man kan inte få det hur många år som helst. Sjuksköterskan jag hade idag trodde det var 6 gånger man max kunde få det, och om jag inte minns fel så kanske jag är inne på min fjärde nu. Totalt alltså, för jag hade uppehåll under en 1,5 år lång period för något år sedan då jag fick en ännu starkare behandling. Det var en spruta som man tog en gång om dagen under 18 månader. Men sen när den behandlingen var klar så fick jag börja med Aclasta igen. Så den här omgången efter den starkare behandlingen så tror jag att jag är inne på min tredje dos inräknat med den jag fick idag.

Hon skulle i alla fall kolla upp det, så vi får se. Men det var jag i alla fall på idag, och det gick bra. Det kändes ingenting. Dock var jag rätt svårstucken idag, så det var inte roligaste dagen att ta blodprov och sätta kanyl på. Men det gick tillslut efter lite trixande.
Jag hoppas bara jag får klara mig från biverkningar. Man kunde få en hel del huvudvärk eller ont i kroppen efteråt, men det brukar också vara mest vid första tillfället när man får droppet. Sen efter det brukar man få mindre biverkningar för varje gång man får det, och sist jag fick det så gick det också jättebra. Så de borde det göra den här gången med.

Jag skulle mest tänka på att dricka mycket vatten för att underlätta för njurarna, eftersom det annars kan ta skada. För det blir tydligen mer påfrestning på dem nu direkt efter behandlingen. Så det försöker jag att göra.

Annars så stannade vi och handlade lite mat på vägen hem, och därefter mest fortsatte vi lära känna varann (under intron), samt gå igenom saker som behöver gås igenom och som är bra att veta. Sen nu har jag försöka ta det lite lugnt. För jag känner att kroppen behöver det. Även om jag har svårt med det, som jag skrev i mitt tidigare inlägg. För jag har svårt att återhämta mig och verkligen ta det lugnt och vila. Ofta håller jag på med någonting, om de så är att rita, skriva här på bloggen eller vad det nu kan röra sig om.
Sen var jag nyss på middag hos min farmor och farfar. Det var jättemysigt och trevligt. Jag var där igår med på middag och blev bjuden idag också. Men det är bara roligt och trevligt. Farmor gör verkligen så god mat.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229