Akuten inatt

Vad fort allt kan vända. Inatt blev jag tvungen att åka in akut till sjukhuset. Jag vaknade vid tvåtiden inatt av att hela jag skakade och frös som jag aldrig gjort tidigare. Jag hade sådan feberfrossa och det kändes som att jag riktigt kokade av värme. Jag tog då tempen och hade 38°C. Jag som aldrig brukar ha feber.
Därefter var jag på toa och bara under den tiden kände jag i kroppen att jag blev sämre. Jag ringde sedan mamma och frågade vad hon trodde. Om jag lärde åka in på natten eller om jag kunde vänta tills hälsocentralen hade öppnat. Vi kom fram till att det nog var bäst att jag ringde och rådfrågade 1177.

Så det gjorde jag, och det tog inte lång tid in på samtalet innan hon jag pratade med sa att jag måste åka in på akuten. NU! Hon frågade då om jag hade någon som kunde skjutsa in mig, och det hade jag. Både Elin och mamma följde med, så kl.03 inatt åkte vi till akuten.

Det tog inte så lång tid tills jag fick komma in på ett rum/bås. Det var inne på kirurg-akuten jag fick ligga. Där tog de en hel del prover, samt såna här riktigt stora provrör för att göra en blododling. Det för att se om infektionen har gått ut i blodet.
Sen tog de en hel del andra tester med som t.ex. blodtryck, kolla pulsen, ta urinprov osv. Samt frågade en hel del frågor. Läkaren ordinerade även en datortomografi över magområdet för att se hur stenten låg, den som dem hade lagt dit under operationen i måndags. Så den röntgen gjorde jag kring sjutiden imorse.

Under hela tiden som jag var på kirurg-akuten så ökade min feber hela tiden. Först till 39,2°C (från 38°C) när vi kom in, sen kanske en timme efter det öka den till 39,7°C, och sen var jag nog uppe där kring 40°C också. Det kändes bokstavligen som att jag kokade, och det gör det stundvis nu med.
Alvedonen jag fick ta imorse (som jag brukar) har gjort att jag känt mig lite mindre varm, men då har jag fått extrema febersvettningar istället. Och sen när den började gå ur kring lunch/eftermiddagen när jag var på avdelningen så började även feberfrossan komma tillbaka. Så de går verkligen hand i hand. De tog även tempen då innan de gav mig alvedon igen här på eftermiddagen, och då hade jag 39,2°C, så den är fortfarande hög.

Just nu ligger jag på avdelningen. Jag fick komma upp hit kring niotiden imorse. Jag hade verkligen tur och fick en enkelsal med eget badrum, och hela våningen ser helt nyrenoverad ut. Så den är väldigt fräsch och fin måste jag säga jämfört med vissa andra avdelningar.
Sen har de kommit fram till att jag har en infektion i kroppen, men dem vet inte vart den kommer ifrån. Så det håller dem på och letar nu, orsak. Men jag får antibiotika tre gånger om dygnet direkt i kanylen nu i alla fall. Sen vet jag inte så mycket mer. Men det var extremt läskigt inatt när allting gick så fort och jag var riktigt dålig. Det är jag fortfarande med tanke på den höga febern, så jag är inte direkt pigg om man säger så.

Så det kan vända fort. Jag vet ärligt talat inte om jag ska skratta eller gråta. Men jag ska tamme-tusan råka ut för allt känns det som. Det är så frustrerande. Men det är ändå skönt att vara här nu när jag inte alls är pigg. Att jag är på plats om det skulle vara så att jag skulle bli sämre. Så det känns i alla fall tryggt.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229