Akutmottagningen igår

Hejsan!

Vilken inte rolig morgon jag hade igår. Det var vid frukosten som allt började. Sandra var lite tidig igår så jag var uppe lite tidigare än när jag brukar, lite före åtta. Sen tog jag min morgonmedicin också duka vi fram frukost och så. Ganska precis vid kl.08 börjar jag få riktigt ont bak vid ryggen (över njuren) och strax efter det även framme i magen nedanför naveln och över urinblåsa.

Värken blev bara värre och värre, och tillslut ringde jag 1177 för att prata med dem om vad jag skulle göra. Eftersom det inte är helt lätt med tanke på min sjukdomsbild. Då tyckte sköterskan jag pratade med att jag skulle åka in på akuten så dem får kika på mig, så därefter blev det en tur dit.

När vi väl var där inne så tog de blodtryck/puls, blodprov och urinprov. Sen var det en del väntan på provsvaren också fick jag träffa en läkare. Vi pratade om hur jag mådde, han ställde en hel del frågor och undersökte mig. Det visade sig att jag har fått urinblåsinflammation och urinvägsinfektion pga min bromsmedicin.
Det var skönt att det inte hade gått upp i njurarna, för det var det jag var mest rädd för. Men det är ändå otroligt frustrerande och irriterande att jag skulle råka ut för det igen. För nu är det nog 2-3 gången som jag har fått det pga bromsmedicinen och behövt avbrutit det.

Men nu känner jag seriöst att jag inte vill ta den här bromsmedicinen (Xeljanz) igen. Det fungerar inte att ha det såhär. Att hela tiden behöva avbryta behandlingen och aldrig komma igång med den, må dåligt och ständigt gå och vara rädd för att få urinvägsinfektioner. Framförallt om det skulle gå upp i njurarna som jag skrev i början. För det är jag riktigt rädd för, eftersom jag råkat ut för det förr.

Jag fick i alla fall komma hem efter lunchtid igår. Så det var skönt. Sen fick jag antibiotika utskriven som jag ska ta nu morgon och kväll under en vecka. Så jag hoppas det blir bättre snart. Sen funderar jag starkt på att faktiskt inte börja med bromsmedicinen igen. Jag känner att jag har gett det ett tappert försök nu och det har inte gått nå bra. Sen är jag ärligt lite rädd för dem här typerna av mediciner, vad man kan få för komplikationer (eller vad man ska kalla det) av dem. För det är inte bara. Men det får jag diskutera med min reumatolog nästa gång. Nu ska jag i alla fall inte ta den pga infektionen.

Gillar

Kommentarer

Anita Swensson,
Aldrig lugn och ro, men du är ju en kämpe, så du rider nog även ut denna storm. Kram, kram.
elinhellgren.se
Elin Hellgren
,
Nej jag håller med, alltid är det något. Ja det är bara att kämpa på. Kram, kram.