Akuttid för kortisonsprutor

Igår fick jag komma akut till en utav reumatologerna på sjukhuset. Det fanns ingen ledig tid till min ordinarie, men jag var verkligen i behov utav sprutor så då fick jag komma till en annan som jag även har träffar förut vid något tillfälle.

Grejen var att jag en längre tid har känt mig lite extra svullen i fingrarna och har haft ont, som en allmän känsla. Men på tisdagsmorgonen när jag vaknade hade jag så ont i händerna och visste knappt vad jag skulle göra för att det skulle bli bättre. Sen natten till i onsdags, då sov jag inte en blund förrän kanske ca 1 timme sammanlagt mellan kl.06:00-08:00. Jag var så trött när jag sen vaknade vid igen. Och framförallt, jag hade så ont i händerna. Jag visste knappt vart jag skulle ta vägen.

Då på morgonen ringde jag i alla fall till Reuma och kollade om jag kunde få komma till min läkare lite tidigare än om ca 2 veckor. Men sen när dem ringde upp så fanns det ingen tidigare tid. Då ringde jag därefter till min fysioterapeut och avbokade min träningstid, för jag orkade bara inte. Så jag får göra lite av de jag kan hemma istället.

Men sen ringde jag i alla fall till Smärtmottagningen för att se om dem kunde hjälpa mig på något sett. Då fick jag en tid dit för lite akupunktur några timmar därefter. Det var skönt, att jag i alla fall fick komma dit. För man blir snudd på desperat när man har så ont så man inte vet vart man ska ta vägen.
Där fick jag som sagt lite akupunktur så jag kanske lättare skulle kunna somna och få vila lite senare på kvällen. Men väl där så kollade min smärtsjuksköterska på händerna mina. Hon tyckte absolut att jag behövde komma till en reumatolog. Hon pratade med min smärtläkare till och med, och han sa samma sak. Han tyckte att jag också skulle gå upp direkt till reuma igen och prata med dem och höra om inte någon annan reumatolog hade en ledig tid, så jag i alla fall fick fingrarna sprutade. Så jag gjorde som dem sa och gick dit, och jag måste säga. Jag hade tur, för jag fick en tid direkt dagen därpå på förmiddagen (alltså igår).

Så jag var dit igår och fick 10 kortisonsprutor i fingerleder och handlederna. Den här gången gjorde det så vansinnigt ont. Hemskt var det. Jag vet inte vad det var men det gjorde riktigt ont, så efter 3st fick jag lägga mig ner för jag höll på att svimma. Det var inte alls roligt. Det är så obehagligt att nästan svimma tycker jag, men efter att jag hade lagt mig och fått lite vatten så kändes det bättre. Sen tog vi en spruta i taget, och sen var alla tagna.

Nu efteråt är jag riktigt orörlig och kan knappt röra fingrarna. Det är inte roligt. Det är snudd på att det är ännu sämre än innan, för jag kan inte ens lyfta ett glas vatten själv. Men jag hoppas det lättar lite snart och blir bättre!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229