Ananaspaj - Gluten-, mjölk- & äggfri

Här kommer ett tips på en paj jag gjorde idag. Det var första gången jag gjorde den med ananas. Annars har jag bara gjort den med äpplen och kanel eller rabarber och jordgubbar. Den är både är gluten-, mjölk- och äggfri. Jag gjorde som en vanlig smulpaj fast jag bara bytte ut bären eller äpplena som jag annars brukar göra paj på till ananasskivor på burk.

Ingredienser: Pajdegen 150 g smör 3 dl glutenfria havregryn 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt 2 1/4 dl glutenfri mjölmix

Fyllningen ca 350 gram ananasskivor på burk

Gör såhär:

Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner alla ingredienser utom ananasen i det smälta smöret. Skär ner ananasen i mindre bitar och lägg ananasbitarna i en smord pajform. Fördela pajsmeten ovanpå ananasen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.

Servera sedan pajen ljummen med vaniljsås eller glass.

Tips!

För att få receptet mjölkfritt så bytte jag ut smöret mot mjölkfritt margarin. Sen brukar jag kunna byta ut ananasen mot t.ex. äpplen och kanel. Då använder jag samma ingredienser till pajdegen, men byter ut fyllningen till ca 2-3 äpplen och har ca 1 tsk kanel.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229