Andra sjukhushelgen

Då har snart min elfte dag här på sjukhuset gått sedan jag blev inskriven. Det blev jag för två veckor sedan imorgon. Det är sjukt egentligen vad länge jag har varit här nu, och INTE trodde jag det skulle bli såhär. För vi är inte heller påväg åt rätt håll.

Helgen har varit tuff. Jag har haft mycket ont, får fortfarande sova extremt dåligt och varit helt slut på energi. Sen har febern fortfarande inte försvunnit, utan den går upp och ner hela tiden. Delvis pga att jag hela tiden också har alvedon som jag får i kroppen via blodet. Det har varit rätt lugnt på avdelningen med tycker jag, speciellt om man jämför med hur det var när jag precis kom in hit.

Toppen på den här helgen måste ändå ha varit att jag har fått lämna avdelningen små kortare stunder, och fått gått ut och tagit lite frisk luft. Det var verkligen skönt. Både att få se någonting annat en liten stund, men också att få komma ut utomhus. Så det var skönt!
Jag fick även sitta en stund i cafeterian här på sjukhuset (ligger väldigt nära avdelningen jag ligger inlagd på) och fika med min familj. Det var trevligt. Det var jag, mamma, pappa, Alicia (vän/assistent), Anna och hennes kille Victor. Så det var verkligen skönt även om jag blev helt slut efteråt. Det tar verkligen på krafterna att bara komma utanför avdelningens dörrar, och att bara vara uppe.

Jag kan tycka att det har varit lite jobbigt med att det inte händer någonting på helgen. Då menar jag inte att det inte händer någonting rent fysiskt så, utan att man inte kommer någon vart känns det som. Eftersom dem som "tar hand om" mig och sköter min behandling från smärt (smärtläkare + smärtsjuksköterska) i rådgivning tillsammans med avdelningsläkaren inte jobbar under helgerna. Så det händer ju liksom ingenting, förutom att allt tufflar på som nu. Därför var det väldigt skönt nu att det var vardag igen, så vi kanske kommer någon vart.

Gillar

Kommentarer