Återbesök till arbetsterapeuten & akupunktur

Idag har det varit en rätt fullspäckad dag. Den började med att jag skulle in med bilen till servicen, så på morgonen blev det rätt full fart. Men det gick bra, sen blev det hem en liten stund innan jag skulle in till sjukhuset igen efter lunchen. Jag hade två sjukhusbesök idag. Först var jag till arbetsterapeuten på återbesök. Det var för att kolla hur det går med handen och övningarna jag fick förra veckan.
Hon tyckte det såg bra ut. Jag hade lite bättre rörlighet, lite mer svullen men hon tyckte ändå det såg bra ut. Jag fick en sorts handske kan man säga som ska komprimera och hjälpa mot svullnaden på handen, så den kan jag ha så mycket som jag vill, men jag ska speciellt ha den under natten. Sen va den rätt skön, så det blir nog att jag kommer ha den mer än bara då. Sen fick jag också att jag ska massera handryggen och fingrarna mer för att försöka hjälpa till få bort, eller åtminstone minska på svullnaden. Så jag hoppas det ska hjälpa lite.

Så förutom att hon kollade rörligheten, och vi provade ut den där handsken så fick jag lite nya band som man spänner fast skenan med. Det eftersom dem tidigare hade blivit lite utnötta och lossnade lätt. Jag ska tillbaka till hon arbetsterapeuten nästa vecka igen, men det bara för att se hur det går.

Direkt efter det var jag till min smärtsjuksköterska och fick akupunktur. Det gick bra. Den här gången fick jag även akupunktur på knät som jag har ont i. Sen fick jag på dem "vanliga" ställena med, utöver knät. Det gick bra att få det, samtidigt som jag inte tycker det gjorde någon skillnad. Min smärtsjuksköterska sa att det brukar kunna vara lite blandat, att man ibland märker någon skillnad till det bättre på en gång, att vissa inte märker någonting och vissa kan behöva det några gånger. Och jag har inte märkt en enda förändring, inte mot något bättre i alla fall. Men det var värt ett försök i alla fall.

Sen efter dem två sjukhusbesöken var jag förbi reumatologen. Jag pratade med dem tidigare under dagen om min bromsmedicin, när jag kan börja med den. Så de ville att jag skulle komma förbi och ge ett nytt prov för att se så det såg bra ut, att infektionen var borta, och om de gör det så kan jag börja med den igen i helgen. ÄNTLIGEN! Efter sådär ungefär 2 månader utan. Det ska bli skönt att få komma igång med den igen, förhoppningsvis.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229