Bakning, massa måsten & solsken

Vilket söndag. Till att börja med, vilket fint väder det är idag. Iallafall här i Gävle har vi haft det idag. Idag har jag haft en väldigt produktiv dag. Det har varit full fart precis hela dagen. Det är inte förrän nu jag har lagt mig ner och tar det lite lugnt.

Det som stått på schemat idag har varit att jag till att börja med imorse gjorde i ordning en deg/blandning inför lite bakning, och undertiden den höll på att svalna så fördelade jag & Agnes mina mediciner i dosetter för ytterligare två veckor framåt.
Jag har försökt gjort ytterligare en liten ändring på en utav mina mediciner för nervsmärtan jag har i framförallt högerbenet/foten, så jag hoppas det ska gå lika bra som det gjorde vid sänkningen jag gjorde för två veckor sedan.
Om den här sänkningen också går bra så är jag tillbaka i den dos jag precis hade kommit ner till innan jag blev tvungen att höja den igen direkt efter handoperationen. Så den här gången hoppas jag den får hålla sig där, och att jag sen kan fortsätta sänka. För det är målet. Men i VÄLDIGT segt tempo.

Sen efter det bytte vi sängkläderna och tvätta dem "gamla" innan det blev dags för matlagning. Idag har det blivit matlagning både till lunch och middag (som jag nu väntar på i ugnen). Till lunch blev det lax, ris med en jättegod fisksås som min mamma har kommit på och lärt mig. Sen nu till middag blir det lasagne. Det är också en stor favorit så jag hoppas den blir bra.

Det blev inte att jag bakade Havrekexen förrän efter lunch då degen/blandningen inte hade svalnat förrän då. Idag gjorde jag en dubbelsats så de inte ska ta slut så fort. Annars brukar de lätt kunna göra det för att dem är så goda. Jag kan starkt rekommendera er att göra dem. Recept finns under kategorin "Recept" eller så kan ni också klicka direkt till receptet HÄR. Och det bästa är att dem är både mjölk-, gluten- och äggfri.

Efter bakning och allt fix kring det blev det en minipaus med lite mellis innan jag duschade. Jag har annars gått omkring i nattlinne hela dagen haha, men det är rätt skönt det med en söndag som denna då man bara är hemma. Men tillslut blev det till att göra sig i ordning iallafall. Men det var skönt det med.

Men det blev ingen långduschning för precis innan jag skulle duscha fick jag en känsla av att något kändes lite "lurigt" eller "konstigt" kring vänster sida bak i ryggen. Det var lite av en känsla av att det antingen var påväg att bli början till ett njurstensanfall eller inte, så då ville jag bara duscha så fort det gick ifall det skulle bli något. Men det blev aldrig något mer än att det känns som att det ligger och "lurar" en konstig känsla. Det har inte blivit värre i alla fall, även om det inte är helt bra än.
Jag HATAR verkligen det här. Men jag tror lite av det onda också kommer ifrån SI-lederna (bäckenlederna) där jag fick kortisonsprutorna i fredags. För det är ju inte så längesen och sen har jag varit i farten hela dagen, så jag tror det är lite av en kombination. Så efter duschen har jag bara tagit det lugnt, blandat med att jag laga ihop lasagnen tillsamman med Agnes så vi fick in den i ugnen och nu väntar vi på att den ska bli klar.

Gillar

Kommentarer