Bassängträning nr.2

Gokväll på er!

Hoppas ni har haft en bra tisdag. Min dag har varit bra. Full fart har de varit. Idag hade jag bl.a. min andra bassängträning. Jag har sett fram emot det ända sedan jag var där sist förra veckan. Jag tyckte verkligen det var så skönt att få vara i vattnet sist, och det var de idag med. Det är så skönt att få vara nere i värmen på det sättet och kunna röra sig på ett annat sätt än på land. Det är kring 34°C om jag inte minns fel. Jag tycker nästan det både är lite smärtlindrande tack vare värmen tillsammans med att man blir så pass viktlös. Det blir inte samma tyngd på kroppen och på benen där jag har så ont, vilket gör att jag lättare kan göra vissa rörelser. För man blir rörligare och mjukare ju längre tid man är i vattnet, i alla fall jag. Det är nästan så man får lite frihetskänsla.

Dock gjorde det rätt ont i foten och knät med vissa rörelser, samtidigt som det gick lite bättre den här gången än förra veckan. För förra veckan var ju knät riktigt svullet och inflammerat, och nu har det ändå börjat bli bättre och bättre för varje dag sen kortisonsprutorna i torsdags. Däremot var det någonting nytt i knät som jag inte hade känt tidigare idag som gjorde riktigt ont och var rätt obehagligt. Det har liksom börjat klucka mer och mer inuti själva knät när jag rör på det. Det känns nästan som att det smäller/knäpper där inne när jag rör på det. Riktigt obehagligt om jag ska vara ärlig.

Jag känner ju igen det sen fötterna höll på som värst, innan jag stelopererade dem. Då var det också på det här viset, så det påminner om det i alla fall. Det som hade hänt då var att ledytorna i leden inte var helt jämna, utan det hade blivit nött/skrovligt pga inflammationerna. Det är lite svårt att förklara, men det är det som kan hända om man har otur och går för länge med en inflammation i en led. Då kan det tillslut hända att både brosket och skelettet med tiden kan ta skada och blir som ner-/bortnött, och det i sin tur gör att ledytorna blir ojämna och kan få felställningar.

Det är lite det jag tror har börjat hända i knät. Att det är lite lika situation på gång fast i knät. Något som INTE alls känns roligt, ifall det är det. Jag ska ju som sagt röntga knät på torsdag, så efter det får jag väl svar närmare på det. Men ändå, jag känner ju min kropp väldigt väl och jag är ganska säker på att det kan vara det som är "problemet".

Sen tror jag det också kan vara så att inflammationen jag har haft har försvunnit så pass mycket av kortisonsprutan förra veckan har gjort att ledytorna kommer närmare varann i knät, och att det då känns tydligare hur ledytorna glider mot varann. För annars är min teori att inflammationen kanske har gjort att det blir som en liten distans i leden så benen inte glider och nöter direkt mot varandra i knät som det kanske gör nu. Det känns så i alla fall. Det är min teori, sen vet jag inte om det stämmer.

Gillar

Kommentarer