Berättelsen om just mina amerikanska blåbär

Sista April för två år sedan, alltså år 2015 blev jag utskriven ifrån Länsrehab på avd.70 i Sandviken. Jag hade då legat på sjukhus och länsrehab under nästan ett halvår tid. Det var under en utav den jobbigaste tiden jag varit med om. Undertiden jag låg där hade jag av någon anledning pratat om att jag någon gång skulle vilja ha och plantera buskar med just amerikanska blåbär. Jag vet inte varför, men de ville jag i alla fall. Så när jag sedan blev utskriven så hade farmor och farfar köpt det som en present till mig för att jag hade blivit utskriven och äntligen hade fått kommit hem igen.

I år är det andra sommaren som jag har fått blåbär på dem. Första sommaren kom det inte så mycket eftersom det var då vi planterade dem. De ligger planterade längs en vägg vid mamma och pappas pool.
Men så var vi förbi där idag för att kolla om det hade kommit några, och det hade kommit jättemycket. Så då plockade vi i en sån här liten platshink som man ibland kan köpa plommontomater i. Jag hade sparat en sådan av någon anledning. Men dem är perfekt att plocka bär i, så en halv sådan blev det.

Sen hör jag nog till dem som föredrar "vanliga" blåbär som man plockar i skogen än amerikanska blåbär, men dem är goda dem med.

Gillar

Kommentarer