Besök hos reumatologen

I fredags på förmiddagen så var jag till min reumatolog på ett läkarbesök. Besöket var egentligen en uppföljning, men jag ringde även till reuma veckan innan det pga att jag har så ont i handen och handryggen igen. Kortisonsprutorna jag fick sist för tre veckor sedan har knappt hjälpt, och sen hade vi lite fler saker som vi behövde diskutera.

Bland annat behövde vi prata om Azatioprinen (Imurel), eftersom jag slutade med den för ca en vecka sedan för att jag inte orkade med biverkningarna längre. Jag och en sköterska på reumatologen bestämde det. Men sen kom vi fram till att jag skulle fortsätta vara utan.

Sen pratade vi om min hals, för jag har tyckt att jag har varit svullen vid halsgropen och sen har det varit som en varsin knöl på vardera sida om halsen. Nästan precis ovanför nyckelbenet där det kan "gå ner lite" eller hur jag ska förklara. Men stundvis kan knölarna/svullnaderna vara som ett mindre ägg. Jag var lite fundersam på om det kan ha med blodtrycket att göra, eller om det var något med massagen jag fått dem senaste dagarna som har triggat igång något. Men det trodde han inte, det lät lite långsökt tyckte han. Och han kollade blodtrycket på mig också och det såg också helt okej ut, så det är de nog inte.
Men sen frågade han mig om struma. Om jag hade det i släkten, och det har jag olyckligt nog från både mamma och pappas sida. Inte roligt, för då kan det mycket väl vara det. Men jag ska i alla fall få göra ett ultraljud, så det känns bra. För tydligen kan det visa på ultraljud men inte på blodproverna, och på proverna har det inte visat något fel vad jag vet om i alla fall. Så det är ju bra så långt, samtidigt som det är lite läskigt att inte vet om det kan vara något som är fel ändå. Men jag hoppas att jag inte kommer behöver vänta alltför länge med att få komma på ultraljudet bara.

Sen ska jag också få göra ett prov för magen för att se om det kan vara inflammation i tarmen. Så vi får se, det ska också bli spännande i alla fall att få svar på det. Sen fick jag också en till kortisonspruta i fingret. I mitt långfinger på höger handen. När han tittade på den så sa han ganska fort att han ville spruta långfingret, eftersom det vad svullet igen. Så det var lite drygt att det inte kunde hålla sig bra längre. Men jag får hoppas att den här sprutan håller längre än dem senaste jag fått, för jag kan ju inte hålla på och få en ny kortisonspruta var tredje/fjärde vecka.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229