Besöket hos reumatologen

I onsdags var jag till sjukhuset för att träffa min reumatolog. Jag var där innan lunch. Besöket gick bra. Jag var där i nästan 1,5 timme, men tiden gick väldigt fort och jag tycker vi fick mycket sagt.

Som det ser ut nu ska jag börja öka Cosentyx sprutan (bromsmedicinen) till att ta den var tredje vecka istället för en gång i månaden. Så jag hoppas det ska göra någon skillnad. Sen hade jag en del inflammationer men på dem ställena ville han inte gärna spruta, för att kunna se hur medicinen fungerar. Så jag får försöka hålla ut så länge jag kan.

Sen ska alla som rör mig på sjukhuset (som jag går hos) samlas på ett möte i slutet av månaden för att diskutera min situation. Det tycker jag var ett jättebra intiativ. För dem vill ju bara se hur dem ska kunna gå vidare för att jag ska må bättre. Så vi får se vad dem kommer fram till efter det. Spännande ska det i alla fall bli.

Vi pratar även en hel del om lederna, inflammationer, hur medicinerna fungerar (tex Cosentyx), smärtstillande och hur det har varit den senaste tiden. Jag fick även en kortisonspruta i bröstkorgen/revbensfästet. Den jag hade mest ont i. Men egentligen skulle jag behövt betydligt fler sprutor, men för att vi ska se hur medicinen fungerar så får jag försöka vänta och stå ut. I alla fall ett tag till.

Besöket hade jag verkligen sett fram emot konstigt nog. Men ni som också är sjuk har säkert också haft den känslan att man tillslut längtar efter att få komma till doktorn. Man hoppas på en förändring. Så nu hoppas jag bara att de ska bli en förändring av det här.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229