Besöket hos reumatologen

I morse blev det en tidig morgon. Det pga att jag skulle vara på sjukhuset redan kl.09:00 idag. Jag var dit för att äntligen få träffa min reumatolog som jag har väntat ett bra tag på. Men besöket gick bra. Vi pratade en hel del om hur det varit under sommaren, hur jag mår nu, vart jag har mest ont och mina utslag som jag har fått på några av mina fingrar som bara blir värre.
Det slutade med att jag fick tre kortisonsprutor. En i höger knä och två bak vid SI-lederna (bäckenet, men inte i leden). Men det var ingen höjdare, för det gjorde riktigt ont idag. Speciellt i knät. Så nu hoppas jag dem kommer göra någon nytta också.

Sen pratade vi även lite om min bromsmedicin Cosentyx. I vanliga fall brukar man antingen få två sprutor under en månad (en varannan vecka eller två stycken vid ett tillfälle i månaden) eller så får man en spruta i månaden. Jag har fått den ordinerat så jag har en dos mitt emellan det, alltså en spruta var tredje vecka. Men jag kanske ska få öka den till två sprutor i månaden. Det beror på hur bra dem här kortisonsprutorna jag fick idag hjälper, och om någon av inflammationerna kommer tillbaka eller om det tillkommer något. För jag skulle även behövt kortisonsprutor i revbensfästena/bröstbenen, men vi började med dem här tre sprutorna som jag fick idag. Och om det kommer tillbaka eller inte blir bättre så ska jag öka upp dosen till två sprutor i månaden. Så tiden får utvisa hur det blir, och i så fall ska jag ta det fram till årsskiftet innan vi kan utvärdera det.

Sen ska han även skriva en remiss till hudmottagningen igen, men den här gången för att få svar på vad jag har för utslag på tre av mina fingrar. Han var inte säker på om det beror på någon typ av allergi/kontaktallergi eller om det är psoriasis utslag. Det kan vara vilket som av det. Men det lutade att han trodde det beror på någon typ av allergi eftersom vid psoriasis så brukar även naglarna ofta bli drabbade, så vi får väl se. Jag hoppas bara jag kan få hjälp med vad det beror på.
Utslagen sitter runt nagelbandet och har spridit sig från nageln ner till första leden och på sidorna av fingret, plus att det kliar som tusan. Jag hoppas bara det inte dröjer alltför länge innan jag får komma.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229