Besöket hos reumatologen igår

Godmorgon fina ni!

Nu kommer äntligen inlägget om besöket till min reumatolog i onsdags. Förlåt att de. I förrgår var jag till sjukhuset tidigt. Jag hade en tid till min reumatolog. På remissen stod det att jag skulle dit för att vi skulle skriva LOH (vad nu det betyder) stod det, fast det blev som ett vanligt återbesök kan man säga. Vi pratade om hur det har varit, hur det är nu och vad vi har för planer framåt. Det första som nu ligger som plan här framöver är att jag ska:
  • Äta klart antibiotikakuren mot urinvägsinfektionen. Sista tabletten är idag.
  • Göra datortomografi på njurarna när det gått en månad efter stötvågsbehandlingen som jag gjorde förra veckan.
  • Ta nya prover om ca en månad för att se om urinvägsinfektionen är borta.
  • Få börja med medicinen de i Bollnäs sökt license på för att motverka njursten.
  • Sen om ca 2 veckor har alla specialister som jag går hos här på Gävle sjukhus blivit kallad på möte till reumatologen för att diskutera läget kring mig. Vad de ska ha för planer framöver och prata igenom min sjukdomssituation.
Så ser planen ut just nu, och det tycker jag känns bra. Den sista punkten tycker jag känns mest ”spännande” eller vad man ska kalla det, för jag det känns som att det behövs ett sånt möte just nu. Framförallt kring hur vi ska få ”igång mig”. Alltså då tänker jag kring det här med t.ex. bromsmedicinen att jag var tvungen att avbryta den igen pga infektion trots flera olika behandlingar, och att jag har hamnat i en riktig ond cirkel. Hur jag ska lyckas få kroppen starkare i både immunförsvaret och kroppsligt/fysiskt. Så nog finns det en hel del saker att komma fram till. Sen fick jag fem kortisonsprutor igår. Ett i vardera armbågsled, en i höger handled och ett i vänster pek- samt långfinger. Jag var inte riktigt beredd på att det skulle bli sprutor igår, men vissa leder var lite svullna (jag brukar annars aldrig bli det) så det behövdes, samt att jag har bl.a. haft väldigt ont i dem här lederna en längre period. Så det var väl ändå bra att jag fick dem injektionerna även fast det är jobbigt att man ska bli sämre först innan man blir bättre.
Sen såg han på proverna att jag också var precis på gränsen till att jag hade dåligt/lågt järnvärde. Så då sa han att han ville att jag skulle börja med att försöka påverka det mer genom att äta mat som innehåller mer järn, samt köpa multivitamintabletter som innehåller järn så jag får i mig mer via det också. Så det var jag och köpte i förrgår efter besöket och började ta. Han ville att jag skulle prova det först eftersom rena järntabletter brukar kunna vara väldigt jobbiga för magen. Så vi börjar såhär, så får vi se.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229