Biverkningar igen - samt kan få ökad risk för benskörhet

Förra veckan var jag till öron-näsa-hals läkaren, och då fick jag rekommendationen att öka på min dos med Esomeprazol (för magen) så jag ska ta den både morgon och kväll, istället för bara på morgonen. Det eftersom han trodde jag har magsyra som kommer upp i halsen på natten när jag ligger och sover och som gör det så irriterat i halsen. Jag hann i alla fall göra det i tre dagar, sen började jag må jättedålig. Så i måndags började jag förstå att det kanske berodde på den doshöjningen, eftersom jag inte har gjort någon annan förändring som kunde förklara det. För jag kände mig febrig, ont i huvudet, hade illamående, yrsel, såg typ dubbelt/hade dimmsyn och kände mig inte alls i form helt enkelt.

Så den kvällen tog jag inte den högre dosen, och efter det har det sakta börjat känts bättre. Men det har tagit några dagar. Sen måste jag prata med dem igen, om vad jag ska göra eller ta för något istället. För jag kan ju inte heller fortsätta gå och vara irriterad i halsen. Och det känns ju inte så roligt heller om den magsyran ska hålla på och åka upp i halsen, även fast jag inte känner av det så mycket just på det sättet att jag får sura uppstötningar. Men jag har ofta svidit och ont i halsen, men det är framförallt på morgonen. Och sen känns det också som att det inte kan vara så bra för halsen att gå och få upp magsyra sådär. Så jag får prata med dem.

Sen såg jag och mamma en grej igår som jag inte hade en aning om och det var att på den sorten Esomeprazol som jag tar nu (man får ju olika märken av den varje gång), så stod det att om man har ätit den regelbundet i över ett år så kan den göra att man har högre risk att råka ut för benskörhet, och det känns ju INTE bra! Jag har ju stått på den medicinen i flera år. Ännu en till medicin som kan försämra skelettet känns det som att jag bra inte behöver. Det räcker med kortisonet som också har den biverkan.
Så här har jag gått och tagit sprutor varje dag i 1,5 år för att bygga upp skelettet också kan den här medicinen också göra att man får sämre skelett. Inte konstigt att jag blev benskör från första början. Nej men skämt åsido, det kan ju inte bara bero på den medicinen såklart, eftersom mitt värde var så himla dålig. Men det känns bara som att allt ska vara så mot-jobbat.

Det räcker kände jag bara när mamma sa det. Sen är ju frågan om läkarn också vet om det, om någon av mina läkare gör det. Ärligt så tror jag inte det, men det är vad jag tror. Jag hade i alla fall ingen aning. För det känns samtidigt som att det är inte första medicinen jag skulle förknippa med att man kan få försämrat skelett av. Men jag tänkte i alla fall fråga Endokrinläkarn jag ska till imorgon, om han ens har hört talas om det. För det är ju också just endokrin som sköter min medicinering kring benskörheten. Så det var ju lägligt att jag ska dit just imorgon.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229