Blev en sjukhusdag

Hej fina ni!

Idag hade jag ett besök inplanerat på sjukhuset. Jag skulle vara på sjukhuset kl.10:55 för att göra magnetkameraundersökning på huvudet. De ringde om den tiden i måndags, så jag hade tur som fick en tid så pass fort. Eftersom jag pratade med läkaren och det blev bestämt att jag skulle göra den i fredags.
Men undersökningen gick bra. Jag var klar kl.12 men då fick jag inte komma in direkt heller, och själva undersökningen tog kanske ca 30 min. Det är skönt att den är gjort, så nu är det bara att vänta på beskedet.

Sen hade jag åkt in till sjukhuset lite tidigare för att hinna gå på Apoteket, eftersom jag fick ett brev igår ifrån Bollnäs sjukhus med ett recept på en medicin jag har väntat på. Det är medicinen för att minska att jag ska få nya njurstenar. Men så när jag var inne på Apoteket så visade det sig att det var någonting med licensen på medicinen som gjorde att de inte kunde beställa hem den. Så imorgon måste jag ringa till Bollnäs sjukhus och försöka få det fixat, för hon på Apoteket fick inte tag i läkaren som hade skrivit receptet.

Efter MR- undersökningen fick jag i alla fall gå tillbaka till Apoteket och hämta den gula recept-lappen, eftersom apotekaren skulle försöka fixa det undertiden jag var på undersökningen. Men så fick hon ju inte tag på läkaren, så då fick jag ett sms om att hämta det istället.

Därefter såg jag att Anna hade ringt mig så då ringde jag upp henne också åt vi lunch ihop. Jag skulle ändå vara kvar på sjukhuset till efter lunchtiderna tänkte jag, för jag behövde gå förbi reumatologen och prata med dem om mina axlar. Men så blev jag klar på röntgen precis när dem gick på lunch, så då fick jag vänta. Så det passade ju bra att Anna undra om jag ville äta lunch med henne, eftersom jag ändå lärde vänta, jag var hungrig och sen tänkte jag handla mat på vägen hem.

Men då gick jag i alla fall förbi reumatologen när vi hade ätit klart. Jag har haft så ont i axlarna ett bra tag nu, men nu har det blivit riktigt jobbigt så jag kände att jag lärde ta tag i det. När jag kom dit visade det sig att min reumatolog hade fullt på tider, så då undra sköterskan om jag hade tid att vänta ca en halvtimme för då skulle han vara tillbaka från ett möte, så hon kunde prata med han då och jag eventuellt få veta när jag kunde få komma. Så då satte jag och Elin oss i väntrummet och väntade på att han skulle komma tillbaka.

Sen måste jag nog ha den bästa reumatologen av dem alla. Han hade ett till möte strax därefter att han kom tillbaka som han skulle på, men då säger han att han kan kolla på mina axlar på en gång. "De andra får vänta lite" sa han. Så himla snällt av honom att han tar sig tid. Så då kollade han på dem också blev det även två kortisonsprutor. En i vardera axel. På ett sätt jätteskönt att få det gjort på en gång, samtidigt som jag inte var beredd på det idag.
Tanken var också att jag tänkte åka och handla efter att jag hade varit och pratat med dem på reuma, men efter att jag fick kortisonsprutorna så ströks den planen väldigt fort.

Så det blev helt enkelt en betydligt längre dag på sjukhuset än vad det först var tänkt. Just nu har jag väldigt ont i axlarna. Jag tror bedövningen börjar gå ur, för det känns betydligt mer just nu, så det var tur att jag tog min kvällsmedicin nu vid åtta.
Det är vänster axel som är värst, och sprutorna var inte dem roligaste kan jag lova. Usch att man ska behöva ta dem här, och ibland t.o.m. ser fram emot att få dem för att man vet att det förhoppningsvis kommer bli bättre efter några dagar. Men den här gången behövde jag i alla fall inte gå och vänta så länge på en tid, så det var ändå skönt.

Nu blir det nog fortsatt vila här framöver den närmsta tiden/dagarna. Jag skulle ha varit till fysioterapeuten imorgon, hon jag har istället för min ordinarie nu några veckor när hon är ledig.
Jag ringde henne idag efter att jag hade kommit hem från sjukhuset och berättade om att jag hade fått kortisonsprutorna, och hon tyckte inte jag skulle komma och träna någonting imorgon, så det avbokade vi. Istället siktar vi in oss på att det är bättre nästa vecka när jag har nästa tid.

Hoppas ni har haft en bra dag! Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229