Busy doing nothing

Jag har tidigare berättat för er att jag tycker om att rita, och att jag har gjort det under en längre tid. Det var under min långa sjukhusperiod på sjukhuset som hela det intresset egentligen började. Sen har jag även delat med mig av att Gavle Design har fått använda mina motiv till att sälja produkter i deras webshop. Det är något jag tycker är väldigt roligt! Men det är speciellt ett motiv som betyder lite extra för mig, och det är en text som det står "Busy doing nothing" på. Det finns egentligen en liten story bakom den som jag tänkte att det säkert skulle vara intressant för Er att få veta. För det finns en liten tanke bakom den, och som jag tror några av Er säkert kommer känna igen Er i.

"Busy doing nothing" är en text som för mig betyder: "Upptagen med att inte göra någonting". Och med det menar jag att den symboliserar lite kring allt hur det är att vara just sjuk, och för mig kroniskt sjuk när orken inte alltid finns där. Det är väldigt lätt för andra att anta och tro att man har så mycket tid över när man är sjuk och " bara går hemma" pga att man inte klarar av att jobba. Men riktigt så är det inte. Det är inte så jag upplever det i alla fall. För tro mig, dagarna blir konstigt nog fullproppade med saker ändå. I alla fall saker som räcker och blir över att handskas med när man är sjuk och har dåligt med ork.

Mina dagar blir ofta fyllda med olika sjukhusbesök, undersökningar, rehabträningar, och tillsammans med allt de vanliga som gäller alla, hemmet och matlagning. Sen brukar det också bli en hel del tid med familj och vänner.
En sak som jag tycker är skillnaden på att vara frisk och sjuk är att när du som frisk kommer hem från jobbet så är du ledig. Fri att göra vad du vill och orkar. Medan man som sjuk aldrig kommer hem från jobbet och är ledig, utan man är sjuk 24/7, alltså dygnet runt. För man har också med stor sannolikhet försökt gjort saker under dagen som gör att när "jobbdagen/hemmadagen" är slut så är all energi och ork slut, för all energi har bara gått åt till att försöka ta sig igenom dagen. Ibland kanske man har kämpat med sysslor, ibland gjort något roligt och ibland kanske du bara har orkat vara pga att du inte mår bra. Det är skillnaden på frisk och sjuk enligt mig i alla fall.
Det finns en metod jag delade med mig av förut som jag tycker förklarar det här med ork och energi jättebra. Den heter "The spoon theory" och ni kan läsa den via länken.

Men tillbaka till texten "Busy doing nothing". Likväl som den kan betyda en fika då man är upptagen med att inte gör någonting särskilt, så betyder den också att man är just upptagen med att inte göra någonting. För kroppen har helt enkelt redan fullt upp med sig själv. För ni har säkert hört uttrycket "Man måste vara frisk för att orka vara sjuk", och den texten stämmer ju in väldigt bra den med på hur det är att vara sjuk. För det är fullt upp även om många kanske inte tror det. För det är inte bara att ligga i soffan och glassa framför en film eller serie hela dagarna, även om det kan låta så ibland. Utan det är full rulle av olika sjukhusbesök och undersökningar, ett hem och matlagning som ska skötas samt tid för vänner och familj. Alltså roliga saker med. Sen får man inte heller glömma att kroppen jobbar inombords, och det kan jag lova tar enormt med energi.

Så "Busy doing nothing" betyder inte bara det ordagrant, utan för mig betyder den något betydligt mer och större.

Gillar

Kommentarer

Monica Johansson
Monica Johansson,
Så sant . Stämmer bra.
Elin Hellgren
Elin Hellgren,
Ja det tycker jag med!
IP: 82.99.3.229