Då var det gjort - Operation på tummen

Just nu ligger jag i soffan hemma och vilar. Jag både fryser samtidigt som jag känner mig alldeles varm och rödblommiga om kinderna. Men jag somnade precis till en liten stund. Det var nog behövligt tror jag, efter allt som hänt idag.
Vilket som så gick det bra med operationen på tummen. Det tog lite tid innan jag fick komma in men sen gick nog allt som det skulle. På tummen gjorde det en senskideklyvning som det så fint kallades. Man kan säga att det hade blivit för tight i senskidan så själva senan inte kunde röra sig fritt längre (den rör sig när du böjer o sträcker på fingret/tummen). Det blir ungefär som en knuta på senskidan som gör att det blir för tight och svårt för den att röra sig. Vilket resulterar i att du får ont, svårt att röra fingret/tummen och kanske "hoppar/hakar upp" sig.

Oftast så brukar man få symtom som att fingret hakar upp sig, hoppar eller fastnar, och ibland kan det även gå så långt att fingret fastnar och aldrig kommer förbi det där stället som det i så fall "fastnar/hoppar/hakar upp" sig på. Men självklart hade det blivit så för mig, att de inte alls gick och sträcka ut utan hjälp.

Men nu är det åtgärdat och klart så nu kan jag sträcka på tummen igen. Så det känns skönt efter sisådär ca 1,5-2 år. Nu gäller det bara att böja och sträcka på yttersta leden så mycket jag kan så tummen inte stelnar på nytt. Så nu hoppas jag på att tummen ska bli och får hålla sig bra igen utan inflammationer. Och såklart att det läker ihop fint.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229