Dag 4 - Paradisverkstaden & Borgholm

I måndags efter lunch tog vi en tur med bilen till Färjestaden. Det är i närheten av där man kommer över från Ölandsbron från fastlandet. Där var vi bland annat på Paradisverkstaden där dem tillverkar många saker i keramik. Det var bl.a. olika fat, ljuslyktor, ljushållare, glas, koppar och muggar, tallrikar och mycket mer. Det fanns även lite inredning, men det var riktigt fina grejer. Man vela typ ha allt. Men det var roligt att dem hade saker som gjordes just här på Öland och är förknippade lite härifrån. Så där köpte jag en lykta eller ljushållare som man har kronljus på. Det var som ett fat med ljuset i mitten, i vit och grårandig. Jag tror den fanns med på någon av bilderna här nedanför.

Sen åkte så vi stanna vid en liten hamn där man kunde se Ölandsbron som går över till fastlandet, så där stannade vi och tog lite kort.

Sen på vägen hem så stannade vi på en butik där de hade lite sportkläder, samt att vi stannade på ett ställe där Borgholms slottsruin strå och tittade lite där utanför. Vi gick inte in på någon guidad tur, utan tittade bara lite runtomkring. Sen var vi riktigt trött så vi åkte hem och vilade en stund innan vi åkte in till Borgholm och åt middag. Det var gott. Jag tog kyckling med pommes och någon salsa till. Jag tålde ingen originalrätt men då ändrade lite saker så jag skulle tåla. Så det var bra.

Men jag kan säga att jag är ganska trött på pommes nu, för det har varit typ det enda jag har tålt på ställen vi varit på, och där det är kyckling till. Så det har väl varit lite tråkigt men annars har det varit bra. Jag är glad att det har funnits något överhuvudtaget som jag har tålt, eftersom det främst är både mjölkprotein, ägg och gluten som är dem största bitarna som jag inte tål. Så det är inte helt lätt, så jag får väl vara glad ändå. Sen kunde man väl ha önskat sig lite mer engagemang till att ordna, men överlag har det varit bra.

Men det var riktigt mysigt att gå ut och äta där på kvällen. För det var fint väder också så man kunde sitta ute. Sen gick vi till hamnen där och tittade lite på båtarna och naturen. Det var jättefint, men blåste en hel del så det var väl inte så skönt.
Men det var ändå mysigt.
Sen gick vi längs gågatan i Borgholm en bit och tittade samt att vi hittade Egentillverkad Ölandsglass, så där stannade vi och köpte oss en varsin. Där hade dem även glass som jag tålde, så det var roligt. För det brukar aldrig finnas glass som jag tål. Det var sorbet, jättegod. Och de hade ganska många smaker att välja mellan också, så det var roligt. Jag tog hallonsorbet och den var jättegod.

Sen när vi kom hem satt vi ute i uterummet och spelade lite kort och hade det trevligt. Vi såg även ett rådjur gå borta på ängen. Vi har sett flera stycken och dem är nästan där och går varje dag på kvällen. Så det var roligt att se.

Gillar

Kommentarer

Elin Hellgren
IP: 82.99.3.229