Dagen efter influensavaccin

Igår fick ju jag som ni redan vet influensavaccin. Jag nämnde ju för er igår att jag reagerade lite på det efteråt när jag satt i väntrummet. Jag tycker det var väldigt konstigt eftersom jag inte reagerade någonting sista jag tog det både år -14 och -13. Men det kan vara så att jag har blivit känsligare med åren sa sköterskan som gav mig den. Det var tydligen rätt vanligt eller normalt.

Men jag ringde i alla fall dit idag, till hälsocentralen för att prata med dem om det. För det känns inte så bra om det är som hon sa att jag troligen har blivit känsligare. För om det är så så är jag rädd att jag ska få en ännu större reaktion än vad jag fick om jag skulle få i mig det på riktig.

Jag frågade hon jag pratade med idag på telefon om hon trodde att jag kanske kan göra några nya tester eller så, men då sa hon att sprutan jag fick igår på ett sätt är ett test. Och att de nog var bäst om jag fick prata med min husläkare om det, så då fick jag en telefontid till honom på torsdag. Så det känns bra.

Men jag tycker ärligt att de är lite läskigt att reagera på saker. Speciellt när det sätter sig i munnen eller andningen. Och sen om jag ska börja bli allergisk på det viset, för så har jag inte reagerat på mina matallergier tidigare i alla fall, förutom jordnötter som jag har känt av via luftvägarna. Men jag har aldrig svullnat igen, så det har varit en trygghet i alla fall. Att man har vetat om det.

Det känns bra i alla fall att jag ska få prata med han på torsdag, så får vi se vad han säger om det.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229