Datortomografi, firande & akuten

Idag har det varit en rätt händelserik dag, i alla fall andra halvan av dagen. Förmiddagen var rätt lugn. Då städade vi lite, jag gjorde mig i ordning, gjorde lunch och sen efter lunchen åkte vi till sjukhuset. Jag var dit för att göra datortomografi på njurarna och urinvägarna. Det kändes verkligen jättekonstigt att vara på ett ”vanligt” inbokat besök på en lördag. Det stämde bara inte. Men undersökningen gick bra. Det tog inte så lång tid ändå, även fast dem lärde sätta nål för kontrastmedlet samt att jag lärde ta bilder både när jag låg på rygg och mage. Så det tog nog rätt så precis en halvtimme som det stod att det skulle göra. Så nu är det bara väntan kvar på svaret. Men jag hoppas det inte dröjer alltför länge.

Sen när vi kom hem var det firande för Anna, att hon hade tagit examen och nyligen fyllt år. Det var firande tillsammans med släkten på mammas sida. Så det var trevligt även om dagen inte riktigt blev som det var tänkt. Det tråkiga var att Anna större delen av eftermiddagen och kvällen låg i mamma och pappas gästrum i magplågor. Jag har nog aldrig sett henne ha så ont tidigare. Det blev i alla fall en tur till akuten igen för andra kvällen i rad. Jag tyckte så synd om henne.

Hon hade riktigt ont igår med. Det var så pass satt man ville åka och kolla upp det på sjukhuset i alla fall. Men igår gjorde dem inte direkt något. Men vilket som så var hon ännu sämre idag kring middagstid. Hon mådde rätt skapligt vad jag förstod det som imorse efter en hel natts sömn och vilande, och mådde ändå rätt skapligt så hon nog skulle orka med lite firande ändå. Men sen kring/efter lunchtid var det riktigt igång igen. Då var hon mycket sämre igen. Sämre än vad hon var igår när hon lärde åka in. Så då blev det ytterligare en tur till akuten efter att ha pratat med 1177 igen. De misstänker att hon har råkat ut för gallsten. Så hon har fått lite smärtlindring nu som verkar fungera skapligt för tillfället i alla fall, och sen ska hon höra av sig till hälsocentralen för vidare undersökningar.

Men jag hoppas i alla fall hon kan sova inatt och mår bättre imorgon. För både idag och igår har inte varit några roliga dagar för henne.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229