Distans ifrån sjukhuset

Under hösten har jag inte varit lika mycket på sjukhuset. Vi har i alla fall försökt dragit ner på besöken medvetet. Jag har varken varit på träning hos fysioterapeuten eller till mina smärtsjuksköterskor. Jag har mer försöka skött min träning hemifrån i den mån det gått med tanke på att min energi verkligen har varit i botten. Däremot har jag varit på en hel del andra besök som jag inte har kunnat göra uppehåll ifrån. Det är mer dem regelbundna besöken som vi har dragit ner på.

Ni vet ju att hösten har varit väldigt tuff för mig. Egentligen har det varit en tuff period ända sedan midsommar, för det var då allt började med underbenet, min energi hamnade helt i botten tillsammans med att mitt reumatiska bara eskalerade och har gått i 110.. Sen har det också hänt en hel del saker under hösten som både har varit väldigt jobbigt och roligt.

Hela idén med att dra ner på sjukhusbesöken kom efter att det blev så himla mycket sjukhus i somras. Framförallt under sjukhusvistelsen (3,5 vecka i somras) och tiden efter då det var mycket med infarten jag fick och akupunktur för abstinensen. Jag var där stup i kvarten. Vilket som så behövde jag få lite distans ifrån det och få lägga den lilla energi jag hade på något jag tyckte var roligt, istället för ytterligare ett sjukhusbesök. Det tror jag var väldigt viktigt. För man får positiv energi av det också. Så det har jag försökte att göra. Lägga energin jag istället fått "kvar" av att inte åka på alla sjukhusbesöken på sånt jag istället tycker är roligt. Om det så bara har varit att göra någonting litet.

Besöken på smärt har jag också haft uppehåll ifrån under nästan hela hösten, ända tills förra veckan då jag var på mitt första besök igen. Jag kände att det var dags att börja igen med akupunktur, eftersom jag sover så dåligt om nätterna. Jag har mest svårt att komma till ro och varva ner på kvällen när jag ska sova. Därför ringde jag och hörde om vi kunde börja igen med det, för akupunkturen brukar hjälpa lite på det. Sen brukar det även kunna hjälpa lite på mitt illamående. Dock tyckte jag inte det hjälpte så mycket på illamåendet första gången, men istället har jag sovit lite bättre. Så det har ändå varit skönt att det har hjälpt lite på det!

Akupunkturen blev jag tvungen att ta ett uppehåll ifrån pga att jag blev så nåltrött efter sommaren. Alltså jag hade gått och fått akupunktur under en så pass lång tid att kroppen inte längre ville ha det, eller hur man nu ska förklara. Det blev som att kroppen tillslut säger ifrån och tycker det är någonting negativt än positivt. För det ska inte gör ont att få akupunktur. Därför blev det läge för ett uppehåll så kroppen fick vila lite.

Nu har det i alla fall känts lite som att vi är påväg tillbaka. Jag har fått tillbaka lite energi. Jag har i alla fall mer än vad jag hade i början av hösten, och efter nyår ska jag få börja med bassängträningen. Jag har nämnt det i något tidigare inlägg. Men det tycker jag i alla fall ska bli himla roligt, och jag tror det kan vara en bra träningsform. Bara jag får klara mig ifrån urinvägsinfektioner. så det håller jag tummarna för att jag gör!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229