En bättre morgon & Paleoteket

Innehåller reklam genom annonslänk för Adlibris.se

Hejsan!

Hoppas allt är bra med er. Med mig är det helt okej, det rullar på. Den här veckan har det känts lite som en nystart. Jag har tänkt berätta lite mer om det i ett eget inlägg.

Idag var det första gången under den här veckan som jag inte skulle in till sjukhuset något, så det var skönt. För annars har jag varit där varje dag den här veckan. Men det har ändå gått bra. Det har både varit besök för att koppla upp för långtidsregistrering av EKG under 24 timmar, träning hos fysioterapeuten och sen har jag varit till smärt och kuratorn en sväng. Så det har blivit en del besök där.

Men idag kunde jag bara vara hemma. Idag fick jag faktiskt finfrämmande vid frukosten. Sara kom förbi och åt frukost med mig och Nathalie imorse efter att hon hade varit och lämnat barnen på förskolan. Det var så mysigt och trevligt att träffa henne igen. Det var någon vecka sedan nu i och med att jag var förkyld där innan Ullared, och sen åkte vi bort med husbilen och så. Men idag träffades vi och kunde umgås ikapp lite, så det var trevligt!

Annars hittills idag har det inte hänt så mycket. Det har faktiskt varit en väldigt lugn och skön förmiddag. Vi har städat lite, varit ut en sväng till växthuset/uterummet och fixat lite där för Sara skulle få lite plantor av mig. Jag har ju så sjukt många paprika- och chiliplator, så det var bra att bli av med några.
Sen har jag ju nu fått en stenläggning ut dit från hallen som underlättar enormt när man ska gå dit. Så det är jätteskönt. För då behöver det inte bli sådär extremt grusigt som det annars har blivit.

Sen har jag också läst lite i en ny bok jag fick hem igår som heter "Autoimmun handbok". Jag har inte hunnit tittat så jättemycket i den än, men det jag hittills har hunnit läst och så tycker jag är riktigt bra. Den är verkligen lättförståelig, bra upplagd och väldigt intressant. Jag har börjat intressera mig mer och mer för hur maten kan påverka vårt mående, framförallt när man har problem med immunförsvaret och autoimmuna sjukdomar. Så den kan jag verkligen rekommendera er till att läsa! Även lyssna på deras podcast ”Paleoteket podcast - Om läkande kost och livsstil med Karl Hultén och Anna-Maria Norman”. Den är också riktigt bra och intressant.
Jag började för ca 1,5-2 veckor sedan med att äta enligt något som heter Autoimmuna protokollet (API). Det dem förespråkar. Det går ut på att försöka äta antiinflammatoriskt och försöka läka kroppen till att må bättre. Framförallt när man har någon autoimmun sjukdom, för nästan hela värt immunsystem kommer ju ifrån magen. Så om inte den mår bra, mår inte heller resten av kroppen bra.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229