En del funderingar

De senaste dagarna har varit sådär. Det är lederna och tröttheten som är jobbigast. Därför har det varit rätt skönt att jag hittills inte har haft så mycket sjukhusbesök den här veckan. Det är på fredag nästa gång, annars var det igår jag var dit och fick en del gjort.
Jag var bl.a. först och tog prover som behövde tas inför två olika läkarbesök, och sen var jag till min fysioterapeut, samt in på apoteket och hämtade och beställde medicin. Min fysioterapeut vad tillbaka nu efter sin semester, så det var roligt att träffa henne igen. Sist var där innan jul, så det var ett tag sedan.

Sen blev det inte så mycket träning, utan mer prat och försöka komma på saker jag kan ta till för att underlätta nu när det är jobbigt med lederna. För det är rätt många som är angripna och troligtvis behöver sig en injektion.
Men hon tyckte jag ändå hade varit duktig och bibehålla samt blivit lite starkare delar trots att jag har det så jobbigt med kroppen. Så det var ändå roligt att höra att hon såg skillnad. Att det jag gör märks.

Sen vet jag inte om det har med att jag faktiskt inte mår så bra i framförallt kroppen och att jag pga det blir känsligare för allt. För det mesta känns rätt tufft just nu. Det kommer mycket funderingar kring om jag kommer få veta något på fredag kring om jag ska få börja med en ny bromsmedicin eller inte, och i så fall vilken. Sen har jag även en hel del funderingar kring infektioner. Om jag kommer klara mig ifrån det, eller om de kommer komma på en gång om det är så att jag äntligen får börja med en bromsmedicin. Det vore verkligen droppen och riktigt frustrerande. Men jag försöker att inte tänka på det eller ta ut någonting i förskott. Det får jag ta då i så fall, om det skulle bli så.

Men jag kommer inte ifrån tankarna kring att min kropp är betydlig känsligare för saker. Speciellt det senaste året. Sen kan det ju säkert vara en kombination av allt. Att jag har fått nog helt enkelt.
Vi pratade om det jag och min fysioterapeut igår. För jag har faktiskt varit utan bromsmedicin i snart ett år nu, och det har varit tufft. Jag har ju råkat ut för en hel del saker under det senaste året (rätt allvarliga dessutom), så det är klart jag också lessnar tillslut och vill ha en förändring. För det är jobbigt att vara sjuk. Speciellt under vintern känner jag, när det är så kallt.

För sen tror jag aldrig att jag har varit såhär stel i kroppen som jag har varit nu dem senaste månaderna. Men mycket tror jag beror på att jag inte har någon bromsmedicin i kroppen. För jag tror ändå att bromsmedicinerna jag tidigare har haft säkert har hjälpt litegrann utan att man riktigt har lagt märke till det. Eftersom de på långa vägar inte har hjälpt tillräckligt så vi har kunnat fortsatt med den. Men jag tänker att de säkert kan ha hjälpt det där lilla som jag kanske känner nu så tydligt gör allt så mycket sämre. Det är bara en teori.

Just nu känns det som att jag bara ligger och funderar på olika teorier och lösningar. För jag orkar bara inte ha det såhär längre. Jag brukar ha bra tålamod och allt det där, men det är inte långt kvar till även min bristningsgräns känner jag. Och då gäller det på fler saker än bara värken och att jag vill komma igång med en bromsmedicin så jag förhoppningsvis kan få stopp på inflammationerna.
Jag känner nästan för varje dag och absolut för varje vecka att kroppen känns sämre. Jag har ondare, och det är fler ställen som har hunnit blivit angripna med inflammationer från vecka till vecka, samt att tröttheten har blivit värre. För nu har även sömnen börjat blivit lidande tillsammans med att jag har börjat behöva sova middag igen för att orka dagen. Det är ju ett tydligt täcken på att kroppen verkligen jobbar med någonting. Så det ska verkligen bli skönt på fredag när jag ska få träffa min reumatolog. Det behövs verkligen nu. Både snack och injektioner.

Gillar

Kommentarer