En helg fylld med lite av varje

Gokväll på Er!

Hoppas det är bra med Er och att ni har haft en trevlig helg! Jag har haft en bra helg. Den har varit rätt lugn också har jag mest bara tagit den som den har kommit, och gjort det vi har känt för. Så det har varit skönt.

I fredags var jag ut och åt middag tillsammans med mina föräldrar och ett par till familjen som heter Janne och Carina, också var det jag och Elin. Vi var på en restaurange i stan som heter LaMancha. Det var jättegott och trevligt, så det var roligt att komma ut lite med tanke på att det har varit lite jobbigt och mycket den senaste tiden. Så det var roligt att hitta på någonting.

Igår var jag bara hemma och fixade här. Vi tvättade bl.a. min bil efter lunch och gjorde rent den, och sen var vi ut på en längre promenad i det fina och sköna vädret efter det. Det kändes precis som att det var början till vår ute, även om det blåste en del längs dem öppna åkrarna. Sen kan jag inte riktigt tro på att det är vår än, för det känns lite väl tidigt för det. Det känns mer som att det kommer komma ett bakslag med snö igen, frågan är bara när. Men det var ändå väldigt skönt att komma ut lite.
Sen på kvällen var jag och Agnes över till mina föräldrar och åt middag där tillsammans med samma vänner till familjen (Janne och Carina) även denna kväll, också tittade vi på melodifestivalen tillsammans. Det var trevligt. Så det blev en mysig kväll hos dem.

Sen idag efter frukost så började jag och Elin med att fördela mina dosetter. Det är verkligen sjukt nu vad när jag är att bli av med en utav mina värkmedicin just nu. Det är för nervsmärtan jag har i foten, och jag har hållit på och trappat ner den här medicinen extremt sakta under säkert närmare 1,5 år nu, och om allt fortsätter att gå bra så är jag fri från den om en vecka.
Det känns helt otroligt och lite overkligt på något sett. Jag blir verkligen stolt över mig själv när jag tänker på vad länge jag har kämpat med att få bort den.

Efter lunch på eftermiddagen idag åkte jag och Elin en sväng till köpis (Valbo köpcentrum). Jag hade lite saker jag behövde kolla på. Det var bl.a. lite träningskläder, laga mina glasögon, och sen skulle jag leta efter en adapter men jag hittade ingen sån som jag letade efter. Så det får jag kolla på något annat ställe. Sen hittade jag även en tröja som kanske inte var lika behövlig, men den var fin. Ibland går man bara förbi saker som man fastnar för, och lite så var det den här gången.

Annars efter att vi kom hem så har vi tittat på en film, jag pratade en stund med en utav min kusiner i telefon. Det var trevligt. Vi kom in och pratade om antiinflammatorisk kost och det är verkligen himla intressant. Jag höll på och läste en hel del om det i somras och var bl.a. väldigt strikt med att inte äta bl.a. socker, och jag är övertygad om att det är väldigt bra när man precis som hon och jag har problem och ont i lederna. För jag tror mycket påverkar kroppen av det vi får i oss via kosten. Sen är det alltid svårt och veta hur man ska äta, och vad som funkar bäst för en själv.
Jag kom av mig lite ifrån det efter att jag fick blodförgiftningen och låg inlagd på sjukhuset i höstas, men nu lite efter att vi pratade om det fick jag som lite ny motivation kring det. Till att ta upp det igen, men kanske inte exakt lika strikt som då, men ändå försöka hålla nere på framförallt socker osv. En del med det här kring att äta antiinflammatoriskt kost får jag ju lite gratis i och med att jag inte tål gluten eller mjölkprotein som man också gärna ska hålla sig ifrån då. Så det är ju ändå bra.

Sen tror jag på att försöka göra små förändringar i taget än att göra jätteförändringar som kanske gör att man tröttnar eller som gör att man inte orkar hålla motivationen uppe. Jag tänkte mig i alla fall att jag gör lite förändringar i taget. För det känns ändå värt att testa igen i och med ifall det kan lindra aktiviteten av inflammationerna i kroppen.

Hoppas ni också har haft en bra helg, och har en bra vecka framför er! Kram Elin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229